Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Mulder: 'Punt was maximale resultaat'

Gepubliceerd op 26 september 2015 22:00
Mulder: 'Punt was maximale resultaat'

Erwin Mulder keek na afloop tevreden terug op het 0-0 gelijkspel tegen Vitesse. Dat gevoel was mede gebaseerd op de belangrijke rol die de keeper voor zijn ploeg vervulde. Dankzij sterk keeperswerk zorgde matchwinner Mulder er voor dat sc Heerenveen tenminste nog een punt binnenhaalde.

,,Oke", geeft Mulder toe; ,,Tuurlijk moet je als sc Heerenveen in een duel voor eigen publiek altijd drie 100% kansen creëren. Dat is niet gelukt. Toch ben ik blij dat we de nul gehouden hebben en dat we een punt overhouden aan deze wedstrijd. Vitesse heeft een goede ploeg. Dat hebben we vandaag weer kunnen zien. We wilden in het begin wel hoog druk zetten, maar Vitesse speelde zich daar knap onderuit. We konden weinig anders dan tegenhouden. Dat dwong Vitesse af. Verdedigend stond het bij ons goed. We zijn halverwege de eerste helft compacter gaan spelen. Toen kreeg Vitesse het moeilijker. De tweede helft hebben we ook weinig kansen weggegeven.”

Erwin Mulder hield sc Heerenveen een aantal keren knap op de been. ,,Het ging lekker", vond ook de doelman zelf. Vooral zijn redding voor rust op het harde schot van Dominic Solanke mocht er zijn. ,,Die bal kon ik nog net onder de lat wegtikken. Ja, dat was een goede redding," grijnst de goalie. ,,Je weet dat het tegen Vitesse een lastige avond wordt. Dan voelt het heel goed als je van waarde bent voor het team. Daarvoor ben ik hier ook.”

In de slotfase van de wedstrijd koos de doelman er vaker voor om de bal wat langer vast te houden in plaats van het spel snel te hervatten. Het gaf aan dat sc Heerenveen het punt koesterde. ,,Ik bleef wel zoeken naar de juiste momenten om de bal snel vooruit te spelen", vertelt Mulder. Hij weet: ,,Het publiek wil aanvallend voetbal zien, wij als team ook, maar vandaag was het daar de wedstrijd niet voor. Dan moet je er voor kiezen om het punt vast te houden. Misschien hadden we de kansen soms beter moeten uitspelen en hadden we in de counter nog kunnen scoren. Toch denk ik dat het gelijkspel het maximale resultaat was vanavond. Ik ben blij met het punt.”