Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Negen spelers van sc Heerenveen op pad voor interlandvoetbal

Gepubliceerd op 3 september 2018 14:52
Negen spelers van sc Heerenveen op pad voor interlandvoetbal

Een negental spelers van sc Heerenveen is geselecteerd voor interlandverplichtingen in de komende week. Arber Zeneli, Sam Lammers, Michel Vlap, Morten Thorsby, Kik Pierie, Julius Magnusson, John Iredale, Birkir Heimisson en Arjen van der Heide kregen allen een oproep voor een vertegenwoordigend elftal van hun land.

Zeneli, Vlap en Lammers

Zeneli speelt met Kosovo op vrijdag 7 september een uitwedstrijd tegen Azerbeidzjan. Drie dagen later speelt Kosovo thuis tegen de Faeröer eilanden. Sam Lammers en Michel Vlap zijn door Jong Oranje-coach Erwin van de Looi opgeroepen voor de cruciale EK-kwalificatieduels tegen Engeland (6 september) en Schotland (11 september).

Thorby en Pierie

Morten Thorsby gaat met Jong Noorwegen op pad en speelt op 11 september een EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Azerbeidzjan. Kik Pierie is opgeroepen voor het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar. Op woensdag 5 september speelt het team van KNVB-coach Maarten Stekelenburg uit tegen Engeland. Zaterdag 8 september wordt op Nederlandse bodem tegen Tsjechië geoefend.

Magnusson en Heimisson

Julius Magnusson en Birkir Heimisson zijn toegevoegd aan de jeugdselecties van IJsland O21 en IJsland O19. Magnusson mag zich gaan opmaken voor een interland week met twee kwalificatiewedstrijden tegen Estland O21 en Slowakije O21. Voor Heimisson wacht een vriendschappelijk tweeluik met Albanië O19.

Iredale en Van der Heide

John Iredale is opgenomen in de nationale selectie van Australië. De Australiër gaat op trainingskamp met het nationale A-team van zijn land. Tijdens dat trainingskamp staat geen wedstrijd gepland.

Arjen van der Heide is toegevoegd aan de selectie van Nederland O18. Het Nederlands elftal voor spelers onder 18 jaar reist begin september af naar Frankrijk, waar het een vierlandentoernooi speelt. Het team van KNVB-coach Mischa Visser neemt het op tegen Engeland, gastland Frankrijk en Rusland. Onder 18 begint het toernooi woensdag 5 september om 15.00 uur met een wedstrijd tegen Engeland. Twee dagen later staat om 19.00 uur Frankrijk op het programma. Het vierlandentoernooi wordt zondag 9 september om 14.00 uur afgesloten met een wedstrijd tegen Rusland.