Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

O15 lijdt eerste nederlaag; O17 en O13 spelen gelijk

Gepubliceerd op 19 november 2018 11:05

Ze hadden dit seizoen nog geen wedstrijd verloren, maar daar kwam afgelopen zaterdag verandering in. Onder 15 stapte na het duel met FC Twente met een nederlaag van het veld in Hengelo (1-0). Daarnaast kwamen nog drie jeugdelftallen van sc Heerenveen in actie. Onder 17 en Onder 13 speelden gelijk (1-1) en Onder 12 haalde flink uit (0-13).

uitslagen-jeugdopleiding(9)

Derby eindigt onbeslist (1-1)

Onder 13 stapte na het duel met FC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn met een punt van het veld (1-1). Op een gelijkspel leek het aanvankelijk niet uit te draaien, want in de eerste helft van de Derby van het Noorden was Onder 13 de betere ploeg.

Het team van trainer Wilco Hellinga speelde verfijnd positiespel en gaf goed partij. Na een klein halfuur kwamen de Friezen op voorsprong. Rinor Zejnullahu werd diep gestuurd door Couhaib Driouech en Zejnullahu faalde niet oog in oog met de Groningse keeper (0-1).

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. FC Groningen speelde meer naar voren en was erop gebrand om de wedstrijd in ieder geval niet te verliezen. Na een knappe combinatie door het centrum werd het gelijk dankzij een treffer van Romano Postema (1-1). In het vervolg van de tweede helft was FC Groningen nog wel dreigend, maar gescoord werd er niet meer.

Op basis van de gehele wedstrijd een terechte uitslag, maar beide ploegen schieten niet veel op met het gelijkspel. Komende zaterdag speelt Onder 17 opnieuw een uitwedstrijd. In Rotterdam is dan Excelsior de tegenstander. Aftrap: 13.15 uur.

Opstelling: Kroesen, Nijboer, Asante, Koida, Dollenkamp, Anyasi, Kjartansson, Nunumete, Zejnullahu (73. De Boer), Driouech, Wilke Braams (41. Witteveen).

Onder 15 gaat onderuit (1-0)

Onder 15 leed in een rommelige wedstrijd zijn eerste nederlaag van het seizoen, op bezoek bij FC Twente (1-0). De ploeg van trainer Menno van Dam kreeg in de eerste helft de beste kansen, maar scoorde niet. "Het was een duel met veel balverlies", zei Van Dam. "Wij gaven geen kansen weg, maar waren slordig in ons aanvalsspel."
 
In de tweede helft zette Onder 15 druk op FC Twente. Een doelpunt hing in de lucht. Die viel ook, maar voor Onder 15 aan de verkeerde kant. Namens FC Twente scoorde Justin van Gelder uit een scherp aangesneden vrije bal. "Daarna hebben we er nog alles aan gedaan, maar bleef het bij 1-0 helaas", baalde Van Dam, die nog wel een lichtpuntje zag. "Christiaan Sabuni was de beste man van het veld."

Zaterdag krijgt Onder 15 de kans zich te revancheren. Op Sportpark Skoatterwâld is dan Alphense Boys vanaf 11.00 uur de tegenstander.
 
Opstelling: De Groot, Valerius (50. Mulder), Faber, Sabuni, Van den Berg (50. Schlette), Zaal, Oostra, Passacquale (58. Rallis), Wevers, Boerhout, Van ’t Loo.

Onder 13 speelt thuis gelijk (1-1)

De wedstrijd tussen Vitesse en Onder 13, respectievelijk de nummers twee en drie van de ranglijst, kende geen winnaar. De topper op Sportpark Skoatterwâld eindigde onbeslist (1-1).

24012014244086_FPH8087

In het begin van de wedstrijd kreeg Tygo Land van Onder 13 meteen een goede kans. Hij raakte de paal. In de openingsfase had Onder 13 voornamelijk de bal, maar daarna nam Vitesse het initiatief over. Aan beide kanten werden weinig kansen gecreëerd, maar toch scoorden de gasten. Vlak voor rust scoorde Zep Boerboom uit een hoekschop (0-1).

Na rust kwam Onder 13 beter in de wedstrijd. Het team van trainer Niek Westra kreeg kansen en kwam op gelijke hoogte. Mads Alma scoorde op aangeven van Tijn van Vliet. Onder 13 ging door en raakte de paal. Ook Vitesse werd nog gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer. Gezien de verhoudingen op het veld een terechte uitslag.

24012014244084_FPH8115

"We speelden een redelijke eerste en een goede tweede helft", vond Westra. "Voor de jongens is het goed zulke wedstrijden te spelen. De spelsnelheid is van hoog niveau. We doen prima mee in de competitie, dat willen we doorzetten." Komende zaterdag gaat Onder 13 op bezoek bij koploper ADO Den Haag. Aftrap: 12.30 uur.

Opstelling: Van Dijk, Smits, Van Kooten, Bouw, Eerhart, Muhamad, Cherrat (26. Hellinga), Land, Scholten, Alma (46. Visbeen), Kallenkoot (36. Van Vliet).

Onder 12 haalt uit (0-13)

Koploper Onder 12 boekte in Emmeloord een grote overwinning op Flevo Boys (0-13). Het was de achtste zege in net zoveel wedstrijden. Zaterdag speelt de koploper thuis tegen Urk. De wedstrijd begint om 12.00 uur.