Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Overtuigende 3-0 zege in Noordelijke derby

Gepubliceerd op 15 oktober 2016 22:33
Overtuigende 3-0 zege in Noordelijke derby

sc Heerenveen heeft in de Derby van het Noorden de derde uitzege van het seizoen in de wacht gesleept. FC Groningen werd in eigen huis op een 0-3 nederlaag getrakteerd. Zeneli zette sc Heerenveen al vlot op voorsprong. De Groninger Davidson kreeg nog voor rust direct rood. In de slotfase bezegelde sc Heerenveen via treffers van Larsson en Reza de Friese suprematie. Door de overwinning in Groningen klimt sc Heerenveen naar de derde plek op de ranglijst.

sc Heerenveen had een droomstart in Groningen. De ploeg van Jurgen Streppel kwam al in de zevende minuut op voorsprong. Larsson schakelde snel bij Groninger balverlies. Via Kobayashi en Reza kwam de bal bij Van Amersfoort die de vrijstaande Zeneli vond. De Zweed liet doelman Padt met een bekeken inzet kansloos.

De thuisclub kreeg vrijwel een kansje op de 1-1, omdat de openingstreffer iets te lang werd gevierd. Gelukkig was de inzet van Hoessen niet hard en zuiver genoeg om een treffer op te kunnen leveren. sc Heerenveen was in het vervolg van de eerste helft heer en meester. De gasten speelden met veel vertrouwen, lieten de bal rustig rondgaan en gaven niets weg.

Het moment van de rode kaart van Davidson. De Groninger geeft Zeneli een knietje.
Het moment van de rode kaart van Davidson. De Groninger geeft Zeneli een knietje.

De Friezen kregen nog in het eerste halve uur twee goede kansen om de score op te voeren. Padt stond in beide gevallen een treffer in de weg. Eerst maakte de Groninger goalie een schot van Van Amersfoort onschadelijk en daarna parerende hij op grootse wijze een poging van Kobayashi. FC Groningen stelde daar een kans van Mahi tegenover. Mulder was echter tijdig uit zijn doel om de gelijkmaker te voorkomen.

FC Groningen raakte geïrriteerd door het verloop van de wedstrijd en incasseerde in het slotkwartier van de eerste helft drie gele kaarten. Tot overmaat van ramp voor de thuisclub, kon Davidson zich niet beheersen. Hij gaf Zeneli een knietje en werd prompt weggestuurd door Liesveld. In de slotminuten liet sc Heerenveen na om uit een snelle counter de marge te verdubbel.

Pelle van Amersfoort speelde weer een sterke partij.
Pelle van Amersfoort speelde weer een sterke partij.

sc Heerenveen, met een 0-1 voorsprong op zak en met elf tegen tien, liet in het begin van de tweede helft het initiatief aan FC Groningen. De thuisclub kon er niet mee uit de voeten. Schoten van Mahi en Van Nieff konden Mulder niet verontrusten. Daar stond wel tegenover dat sc Heerenveen weinig deed om te voorsprong te vergroten. Pas halverwege de tweede helft maakten de gasten aanstalten om de score op te voeren.

Reza probeerde het twee maal, maar zocht het doel te hoog en een stiftje van Larsson, op aangeven van Reza, kwam niet uit de verf. In de 73ste minuut werd het toch 0-2. St. Juste veroverde de bal op het middenveld en zag Larsson in de diepte sprinten, De Zweed maakte alleen voor Padt geen fout en besliste het duel, 0-2.

Jeremiah St. Juste gaat er vol in bij twee Groningers.
Jeremiah St. Juste gaat er vol in bij twee Groningers.

Direct daarna werd Memisivic met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en stond FC Groningen met negen man. sc Heerenveen profiteerde vrijwel meteen via Reza die ene door Slagveer verlengde voorzet van Van Amersfoort tegen de touwen drukte. Daar bleef het bij, het was de derde uitzege op rij en ook de derde maal dat de tegenstander met 0-3 werd verslagen.

Yuki Kobayashi poort Mahi.
Yuki Kobayashi poort Mahi.