Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Pierie over kansen in Alkmaar: "Het zal fifty-fifty worden"

Gepubliceerd op 27 oktober 2018 10:02

Zondagmiddag gaat sc Heerenveen op bezoek in Alkmaar voor de uitwedstrijd tegen AZ. Beide ploegen hebben, met een gemiddelde van net boven de 23 jaar, voor Eredivisiebegrippen een jonge selectie. De benjamin aan de kant van de Friezen heet Kik Pierie (18). Wat verwacht hij van het duel?

Kik Pierie aan de bal tegen VVV-Venlo
Kik Pierie aan de bal tegen VVV-Venlo

Pierie miste dit seizoen wegens een blessure alleen de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (1-1). Bij de overige duels, acht stuks in totaal, verscheen de in Amerika geboren verdediger aan de aftrap. Zondag maakt hij zich alweer op voor zijn veertigste duel in de Eredivisie.

In de 39 wedstrijden daarvoor stond de aanvoerder van het Nederlands elftal Onder 19 tweemaal tegenover AZ en ook tweemaal stapte hij tegen Noord-Hollanders als verliezer van het veld. "Daar moet dan nu maar eens verandering in komen."

Ligt dicht bij elkaar

Het team van trainer John van den Brom verzamelde tot dusver twaalf punten in de Eredivisie, twee meer dan de Friezen. De ploegen ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst. Pierie denkt dat dat tijdens het onderlinge duel niet anders zal zijn. "Het ligt dicht bij elkaar. Het zal fifty-fifty worden."

Van de laatste zeven wedstrijden in de Eredivisie wist AZ er eentje te winnen. Alleen van FC Groningen wisten de Alkmaarders te winnen (1-3). Toch verwacht Pierie "een pittig potje" in het AFAS Stadion. "Zij zijn voetballend heel sterk. Ze rouleren tijdens duels veel met diepgaande mensen. Dat maakt AZ lastig te bespelen."

Kik Pierie balt zijn vuist
Kik Pierie balt zijn vuist

De afgelopen periode was de verdediging van sc Heerenveen, in de ogen van de media, vaak de gebeten hond. Wat doet dat met Pierie? "De opmerkingen waar je iets mee kunt, neem je mee. Daar werk je vervolgens aan. Het gaat om het proces beter te worden. Commentaren waar je niets mee kunt, gooi je weg."

Pierie ziet genoeg kansen voor het duel met AZ. "We moeten zorgen dat we aan de bal goed zijn en durven vooruit te spelen", weet de linkspoot. "Wij moeten zorgen dat we verdedigend goed staan en dat we aanvallend ons ding doen. Voorin hebben we genoeg individuele kwaliteiten om het verschil te maken."

De wedstrijd tussen AZ en sc Heerenveen begint zondag om 16.45 uur.