Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Pol van Boekel scheidsrechter bij uitduel PEC Zwolle

Gepubliceerd op 4 februari 2018 10:00
Pol van Boekel scheidsrechter bij uitduel PEC Zwolle

De KNVB heeft Pol van Boekel aangesteld als scheidsrechter voor de uitwedstrijd van sc Heerenveen tegen PEC Zwolle van komende dinsdag. Hij wordt bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Dave Goossens en Terry Hoekstra. Vierde official is Edgar Bijl. De aftrap is om 20.45 uur.

Van Boekel floot sc Heerenveen dit seizoen twee keer eerder. De laatste keer dat een duel van sc Heerenveen onder leiding van de arbiter stond was op 23 december 2017, tijdens de Eredivisiewedstrijd tegen AZ (3-1). Ook de derby tegen FC Groningen, begin dit seizoen was in handen van Van Boekel (3-3).

Van Boekel fluit al sinds 2005/2006 op Eredivisieniveau. De arbiter floot sc Heerenveen in het verleden 24 keer eerder (W9-G9-V6). Sinds het seizoen 2012/2013 werden slechts twee van de veertien wedstrijden door sc Heerenveen verloren wanneer Van Boekel de leiding had. De leidsman floot in het verleden slecht één keer eerder een treffen tussen sc Heerenveen en PEC Zwolle. Dat was in het seizoen 2015/2016, in Heerenveen eindigde dat duel destijds in 1-1.

De arbiter floot dit seizoen tot dusver 9 Eredivisiewedstrijden. Afgelopen speelronde kwam Van Boekel niet in actie in de Eredivisie, maar woensdag was de KNVB Beker wedstrijd Feyenoord - PSV in handen van de arbiter.