Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Reza hoopt op plek tussen illustere voorgangers

Gepubliceerd op 24 januari 2017 09:58
Reza hoopt op plek tussen illustere voorgangers

Wie scoort is hot en dus staat Reza in de belangstelling van de media. Daags na zijn hattrick tegen PSV weten de verslaggevers de Iranese aanvaller van sc Heerenveen wel te vinden. NOS, Fox Sports en Telegraaf zijn uitgerukt om na te praten met de topscorer van de Eredivisie.

Niet gek, want de 29-jarige Reza is na de winterstop ongekend effectief en productief. In de duels tegen ADO Den Haag en PSV resulteerden zeven doelpogingen in maar liefst vijf doelpunten. Vooral zijn prestatie tegen PSV mag er zijn. Waar in bijna vier decennia niemand in slaagde, lukt Reza wel. De aanvaller weet in Eindhoven drie maal het net te vinden.

Met vijf treffers in twee duels nestelde Reza zich meteen bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie. Met 12 treffers is de Iranees aan een voor zijn doen ongekend productief seizoen bezig. Zelf heeft hij wel een verklaring voor zijn scoringsdrift. ‘Ik heb niet eerder in mijn carrière een heel seizoen aan één stuk door gevoetbald. Dat gebeurt nu voor het eerst. Heel gek om dit op mijn 29e pas mee te maken, ‘ laat hij in de kolommen van De Telegraaf optekenen.

Canvas

Scorende spitsen staan altijd in de belangstelling, maar met een mogelijke transfer is de aanvalsleider van de Friese club niet bezig. ‘Ik verwacht niks in de voetballerij, dat kun je zien aan de clubs en plekken waar ik ben geweest. Voetbal is niet te plannen. Je bent van zo veel externe factoren afhankelijk, dat ik alles op me laat afkomen. Je stopt al je energie erin en uiteindelijk word je beloond.’

Een mogelijke beloning is een plek veroveren in het rijtje van topspitsen dat ooit het shirt van sc Heerenveen droeg. In de perskamer van de Friese club hangen fraaie canvassen van onder andere Ruud van Nistelrooy, Afonso Alves, Klaas Jan Huntelaar en Marcus Allbäck. ‘Als ik hier tussen zou komen te hangen, dan zou dat echt zo’n enorme eer zijn. Daar is nog wel een plekje vrij, zie ik…’

Het video item van Fox Sports over Reza is hier te bekijken. De bijdrage van de NOS, een voorbeschouwing op het bekertreffen met AZ, is vanavond op tv te zien in de uitzending van Studio Sport om 18.45 uur op Nederland 1.

Bron: Telegraaf