Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Ruime zege in Koudum op FC Volendam: 4-1

Gepubliceerd op 11 juli 2015 22:43
Ruime zege in Koudum op FC Volendam: 4-1

sc Heerenveen heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen FC Volendam gewonnen. Op sportpark de Sandobbe in Koudum werd het 4-1 voor het elftal van trainer Dwight Lodeweges. sc Heerenveen leidde halverwege met 1-0, treffer Veerman. FC Volendam kwam na rust nog wel langszij, maar moest uiteindelijk toch buigen.

De oefencampagne is niet alleen bedoeld om in vorm te komen, maar ook om spelers een kans te bieden. Lodeweges greep het duel in Koudum daarom aan om te experimenteren. In de achterste linie kregen Gartenmann en van Koesveld een kans en op het middenveld waren er basisplaatsen voor Amin en Huizing. Voorin werd Veerman geflankeerd door Voest en Schoop.

sc Heerenveen had door de omzettingen een stief kwartiertje nodig om greep te krijgen op het duel. FC Volendam was in de openingsfase de bovenliggende partij, maar de eerste kans was voor sc Heerenveen. Veerman gaf de bal knap mee aan de mee opgekomen Marzo. De Belg stuitte op doelman Verhulst.

Robert van Koesveld in duel met een speler van FC Volendam.

Na ongeveer een half uur spelen viel de eerste treffer. Marzo werd knap diep gestuurd door Amin. De back leek de bal in eerste instantie te verspelen, maar legde toch nog goed terug op Veerman. De spits knalde hard en droog raak tegen zijn oude club, 1-0. Het was een fase waarin sc Heerenveen aandrong en via van den Berg, na knap werk van Veerman en Marzo, dicht bij de 2-0 was. Zijn inzet verdween net naast.

FC Volendam kreeg in de eerste helft twee knappe mogelijkheden, beide na slordig balverlies van sc Heerenveen. Bij de eerste kans schoot Mertens voorlangs. De tweede mogelijkheid werd door doelman De Fockert knap onschadelijk gemaakt. Steltenpool verscheen alleen voor de keeper, maar die ranselde de bal met een reflex buiten de palen.

Joey van den Berg speelde 45 minuten mee in Koudum.
Joey van den Berg speelde 45 minuten mee in Koudum.

Lodeweges bracht in de rust Namli, Slagveer en Thorsby voor Van den Berg, Veerman en Bijker. De eerste kans van het tweede bedrijf was voor Schoop. De jonge aanvaller schoot op het lichaam van de doelman. FC Volendam kwam in de 58ste minuut op 1-1. Mertens mocht na een vrije trap vanaf de rechterkant vrij inkoppen. De Fockert was kansloos, 1-1.

De 1-1 stand stond niet lang op het scorebord, want vijf minuten later tikte Schoop bij de tweede paal de 2-1 binnen. Nadat Namli en Thern over hadden geschoten, was er bij de 3-1 een hoofdrol weggelegd voor St. Juste. De verdediger begon vanachteruit aan een rush, ging de combinatie aan met Slagveer en had uiteindelijk een voorzet in huis waaruit de meegelopen Slagveer eenvoudig kon scoren. Branco van den Boomen bepaalde in de slotminuut de eindstand op 4-1. De middenvelder liet een vrije trap vanaf de linkerkant ineens in de verre hoek verdwijnen.

Scoreverloop:
31. 1-0 Veerman; 58. 1-1 Mertens; 63. 2-1 Schoop; 86. 3-1 Slagveer; 90. 4-1 van den Boomen.

Opstelling sc Heerenveen: de Fockert, Marzo, Gartenmann, Bijker (46. Thorsby), van Koesveld, van den Berg (46. Namli), Amin, Huizing, Schoop, Veerman (46. Slagveer), Voest.

Na 70 minuten: St. Juste, van Anholt, van den Boomen, Thern en Cavlan voor Amin, Marzo, Voest, Schoop en Gartenmann.