Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Sam Larsson niet verbaasd over doelpuntenproductie

Gepubliceerd op 29 april 2015 16:30
Sam Larsson niet verbaasd over doelpuntenproductie

Sam Larsson groeide na de winterstop uit tot één van de publiekslievelingen bij sc Heerenveen. De soms onnavolgbare Zweedse aanvaller schitterde onder meer in de thuisduels tegen Vitesse, PEC Zwolle en Feyenoord. ,,Ik ben in de Eredivisie op mijn plek,’’ vertelt Larsson in de nieuwste uitgave van Corner, de krant van sc Heerenveen.

Sam Larsson scoort en laat scoren. De aanvaller was na de winterstop goed voor zeven goals en zes assists. Doelpunten maken lukt hem ook en dat terwijl hij bij zijn aankomst in Nederland nog liet weten niet vergeleken te moeten worden met zijn landgenoot Marcus Allbäck, die ooit aan de lopende band scoorde voor de Friese club.

Valse bescheidenheid naar nu blijkt. ,, ,,Ik ben niet verbaasd dat ik meer scoor dan bij Göteborg. Ik weet dat ik het in me heb,’’ vertelt Sam Larsson. ,,In de Nederlandse competitie krijgen aanvallers meer vrijheid en ik speel dieper dan in Zweden. Of ik hier de afgelopen maanden een betere speler ben geworden? Zeker, het niveau is hoger en de spelers slimmer, daar kun je alleen maar beter van worden.’’

Bij de fans kan Sam Larsson al niet meer stuk, maar de Zweed is nog niet tevreden en heeft volgens eigen zeggen zijn plafond nog niet bereikt. ,,Ik ben 22 en dit is pas mijn eerste jaar in het buitenland. Ik ontwikkel me nog steeds en denk dat ik volgend seizoen nog een stap ga maken. The best is yet to come,’’ belooft Larsson de Feanfans nog vele mooie voetbalmomenten.