Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Samir Fazli: ‘Ik wil een goede indruk achterlaten’

Gepubliceerd op 11 juli 2012 12:15
Samir Fazli: ‘Ik wil een goede indruk achterlaten’

Terwijl hij afgelopen seizoen slechts één minuut speelde in de hoofdmacht van sc Heerenveen, begint Samir Fazli met goede moed aan het seizoen 2012-2013. De 21-jarige aanvaller toonde de afgelopen twee oefenwedstrijden al eens het beste van het spel, en wist in die duels drie keer het net te vinden. Woensdag vertrekt hij met zijn medespelers en nieuwe coach Marco van Basten naar Terschelling voor een trainingskamp. ,,Ik wil de komende weken doelpunten maken."

‘Enjoy the game’ had Marco van Basten voorafgaand aan de tweede helft tegen Be Quick Dokkum tegen Samir Fazli gezegd. En plezier had Fazli in de 45 minuten dat hij tegen de derdeklasser mocht voetballen. Met twee doelpunten en een beslissende pass, was Fazli bij meer dan de helft van de in de tweede helft gescoorde doelpunten betrokken. En dat stemde tot tevredenheid. ,,Het is belangrijk voor mij dat ik twee doelpunten heb gemaakt en één doelpunt heb voorbereid", sprak Fazli na afloop.

Net als in het oefenduel tegen Gaasterlân/Sleat startte Fazli in de tweede helft in de punt van de aanval. Dat hij in de tweede helft zijn kunsten moet vertonen in een jeugdige formatie, deert hem niet. ,,Ik wil de komende weken gewoon doelpunten maken en een goede indruk achterlaten. Dan is het aan de trainer om er iets mee te doen."

Samir Fazli deelt een handtekening uit aan een fan
Samir Fazli deelt een handtekening uit aan een fan

De aanvaller die nog een contract heeft tot medio 2014, maakte in het seizoen 2009-2010 zijn officiële debuut in de Friese hoofdmacht. Daarna speelde hij nog vijftien wedstrijden in het shirt van sc Heerenveen, waarvan één duel in het afgelopen seizoen. In de gewonnen uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-4) kwam hij in de 89ste minuut in het veld voor Bas Dost. In de zestien wedstrijden die hij in het eerste elftal speelde, scoorde hij eenmaal.