Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen houdt Feyenoord knap op 2-2

Gepubliceerd op 30 oktober 2016 16:22
sc Heerenveen houdt Feyenoord knap op 2-2

sc Heerenveen heeft een knap resultaat in De Kuip geboekt. De ploeg van Jurgen Streppel hield koploper Feyenoord in een boeiend gevecht op 2-2. Reza en Zeneli, met een schitterende knal van afstand, namen de Friese doelpunten voor hun rekening.

Feyenoord en sc Heerenveen schotelden de fans in De Kuip een uitermate enerverende eerste helft voor. Het waren de Friezen die meteen van zich deden spreken. Larsson trok in de vijfde minuut vanaf links naar binnen en vond Zeneli. Zijn afgemeten voorzet werd door Reza, die goed voor Botteghin kroop, binnengetikt, 0-1.

Feyenoord had meteen een antwoord klaar, maar de kopbal van Jörgensen werd door Mulder spectaculair gestopt. Het was Feyenoord dat de aanval bleef zoeken en via Jörgensen andermaal gevaarlijk was. Ditmaal kopte de Deen naast. In de 26ste minuut viel toch de 1-1. Jörgensen kreeg iets te veel ruimte en profiteerde van een steekbal van Toornstra. Mulder had geen antwoord op de knal in de verre hoek.

Reza tikt de 0-1 binnen.
Reza tikt de 0-1 binnen.

Het spel bleef op en neer golven en Reza was met een volley dichtbij de tweede Friese treffer. Zijn knal belandde echter op de vuisten van Jones. Nadat Karsdorp rakelings over had geschoten, kreeg Feyenoord vlak voor rust een strafschop. Een duwtje van St. Juste tegen Bacacikoglu werd door van Boekel met een penalty bestraft.

Mulder redde knap op de elfmetertrap van Kuijt, maar de rebound werd binnen gelopen door Karsdorp die alerter reageerde dan de Friese verdedigers. Feyenoord ging met een 2-1 voorsprong rusten en dat was een tegenvaller voor het met lef en goede spelende sc Heerenveen.

Zeneli halat uit voor de 2-2.
Zeneli halat uit voor de 2-2.

Het begin van de tweede helft was minder goed dan het eerste bedrijf. De eerste kans was voor de thuisclub. Bacacikoglu werd diep gestuurd en dook alleen voor Mulder op. De goalie bleef langwachten en redde knap met de voet. Aan de andere kant was het wel raak. Bij een uitbraak kwam de bal via Thorsby bij Zeneli terecht. De Zweed haalde vanaf zeker 30 meter uit en Jones had geen antwoord op de poeier, 2-2.

Feyenoord antwoordde meteen via Jörgensen die Mulder tot een snoekduik naar de hoek dwong. Feyenoord bleef druk zetten, maar kreeg geen grote kansen. De gasten wel, Larsson stuurde invaller Veerman diep en die werd op het laatste moment getsuit door Karsdorp. Waar Van Boekel in de eerste helft in een duwtje van St. Juste wel een penalty zag, liet de leidsman nu doorspelen.

St. Juste verzendt een pass
St. Juste verzendt een pass

In de boeiende slotfase gaven beide ploegen alles voor de zege, maar gescoord werd er niet meet in de uitverkochte en sfeervolle Kuip. Met de 2-2 kon sc Heerenveen zeker tevreden zijn en bleef het voor het de achtste competitiewedstrijd ongeslagen.