Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen kan comeback na rust niet bekronen en verliest

Gepubliceerd op 16 december 2018 14:45

In de laatste thuiswedstrijd van 2018 ging sc Heerenveen zondagmiddag onderuit tegen FC Utrecht. Na een ruime achterstand, opgelopen in een teleurstellende eerste helft, knokten de Friezen zich terug in de wedstrijd, maar de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink zag de comeback niet bekroond worden en verloor (2-3).

Ongeloof bij Nemanja Mihajlovic
Ongeloof bij Nemanja Mihajlovic

Met dank aan een grote groep vrijwilligers die 's ochtends vroeg de kou trotseerden en sneeuwruimden, konden sc Heerenveen en FC Utrecht om 12.15 uur aan hun een-na-laatste competitieduel van het jaar beginnen. Bij de Friezen keerden aanvallers Sam Lammers en Arber Zeneli terug in de basis. Zij vervingen ten opzichte van Willem II-uit Pelle van Amersfoort en Nemanja Mihajlovic. Doke Schmidt startte omdat aanvoerder Daniel Høegh een schorsing uitzat.

Na een kwartier spelen kwam FC Utrecht op voorsprong. De gasten hadden al twee hoekschoppen gehad, voordat de derde corner wel een doelpunt opleverde. Verdediger Emil Bergström, die op het laatste moment Timo Letschert verving, kopte hard raak (0-1). Ruim tien minuten later scoorden de Domstedelingen opnieuw. Gyrano Kerk passeerde Kik Pierie en schoot met rechts de bal onder doelman Warner Hahn door (0-2).

FC Utrecht op rozen

sc Heerenveen ging op jacht de slappe start te repareren. Zeneli was namens de Friezen het dichtst een de aansluitingstreffer, maar de Kosovaar stuitte na een fijne steekbal van Michel Vlap op keeper David Jensen. Terwijl sommige supporters al op weg naar binnen waren, moest de thuisclub op slag van rust ook nog een derde tegengoal slikken. Oussame Tannane knalde FC Utrecht met een schot in de korte hoek zijn ploeg op rozen (0-3).

Oussame Tannane zoekt Sherel Floranus op
Oussame Tannane zoekt Sherel Floranus op

Voor FC Utrecht was er na rust geen vuiltje aan de lucht. Tot twintig minuten voor tijd. Op dat moment schoot Vlap de Friezen uit het niets terug in de wedstrijd. Zeneli gaf de bal vanaf rechts voor, waarna de clubtopscorer van sc Heerenveen de bal ineens met de binnenkant van zijn voet achter Jensen schoot (1-3).

Het doelpunt gaf de thuisclub vertrouwen. Het geloof in een goed resultaat werd nog groter toen Van Amersfoort koud in het veld de bal uit een hoekschop van Zeneli knap achter Jensen kopte (2-3). Vijf minuten voor tijd viel bijna de gelijkmaker, maar Jensen ritselde een voorzet van Mihajlovic, aangeraakt door Klaiber, uit het doel.

Kort daarna dacht sc Heerenveen de slotfase met een man meer in te gaan, maar scheidsrechter Edwin van de Graaf draaide zijn beslissing Lukas Görtler rood te geven terug en trok geel. Tegen elf man was de thuisclub nog eenmaal heel dichtbij, maar Van Amersfoort zag zijn inzet ternauwernood gekeerd worden door Jensen. Daarna blies Van de Graaf af.

Ben Rienstra zet een aanval op
Ben Rienstra zet een aanval op

Komende woensdag komt sc Heerenveen weer in actie. Dan is in Velsen ODIN'59 de tegenstander in het TOTO KNVB Bekertoernooi. Inzet is een plaats bij de laatste acht. Het duel begint om 18.30 uur in het stadion van Telstar.

sc Heerenveen - FC Utrecht 2-3 (0-3). 14. Emil Bergström 0-1, 26. Gyrano Kerk 0-2, 45. Oussame Tannane 0-3, 69. Michel Vlap 1-3, 75. Pelle van Amersfoort 2-3. Gele kaarten: Joris van Overeem, Lukas Görtler (FC Utrecht).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Schmidt (63. Van Amersfoort), Pierie, Woudenberg (90. Hornkamp); Rienstra, Vlap, Kobayashi; Van Bergen (46. Mihajlovic), Lammers, Zeneli.