Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen met fitte selectie naar Almelo

Gepubliceerd op 31 maart 2017 18:52
sc Heerenveen met fitte selectie naar Almelo

sc Heerenveen hervat na de interlandperiode de competitie met een uitduel tegen Heracles Almelo. Trainer Jurgen Streppel kent geen personele problemen. Alle internationals, Reza meldde zich donderdagmiddag als laatste, keerden fit en wel terug op Friese bodem.

Met het oog op de play-offs staat er zaterdag in het Polman Stadion in Almelo een interessante ontmoeting op het programma. Het gat tussen de nummers acht (sc Heerenveen) en tien (Heracles) van de ranglijst bedraagt zes punten. Bij een overwinning nemen de Friezen definitief afstand, maar bij Almeloos succes voelt sc Heerenveen de hete adem van de ploeg van Samuel Armenteros c.s. in de nek.

Luxe

sc Heerenveen kan in Almelo nog niet beschikken over Stijn Schaars, voor hem komt het duel nog te vroeg. Henk Veerman verliet vanmiddag eerder het trainingsveld in Gorredijk, maar Jurgen Streppel verwacht dat de Volendammer zaterdag gewoon deel uitmaakt van de wedstrijdselectie.

Als gevolg van de interlandperiode waren pas vandaag voor het eerst alle spelers weer beschikbaar. Niet ideaal in de aanloop naar een competitieduel. Jurgen Streppel: ‘Het zij zo, het is ook mooi dat je zoveel internationals hebt, dat is een luxe. En even een andere omgeving voor die jongens, kan ook goed zijn. Het daagt altijd wel uit.’

sc Heerenveen behaalde na de winterstop slechts twee overwinningen. De ploeg van Jurgen Streppel voetbalt niet slecht, maar is niet in staat om het goede spel te vertalen in resultaten. Dat moet de komende weken anders, weet de trainer: ‘Tegen Feyenoord moet je voor rust 2-0, 3-0 voorstaan. Het gaat om rendement in voetbal. Voor de winterstop bal gingen de balletjes binnenkant paal er net in en nu net uit misschien. Dat is denk ik wel het grootste verschil. Het gaat om doelpunten en dat zit op het moment even niet mee.’

Kunstgras

Het duel in Almelo wordt zaterdag op kunstgras gespeeld.sc Heerenveen kwam dit seizoen vier maal op kunstgras in actie, die ontmoetingen leverden twee zeges en twee nederlagen op. Heracles Almelo presteert op kunstgras aanmerkelijk beter dan op natuurgras. Bijna driekwart (23) van de 31 wedstrijdpunten werd veroverd op kunstgras.

Er vallen zaterdag ongetwijfeld goals. Heracles speelde dit seizoen thuis nog nooit doelpuntloos gelijk en bij de uitduels van sc Heerenveen kwam de brilstand ook nog niet voor. Het is overigens geen ramp om iets te laat te komen bij een thuisduel van Heracles. In het Polman Stadion viel als enige stadion in de Eredivisie dit seizoen nog geen enkele treffer in het eerste kwartier.