Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

sc Heerenveen naar de finale

Gepubliceerd op 22 april 2009 00:00
sc Heerenveen naar de finale

sc Heerenveen heeft voor de derde maal in de clubgeschiedenis de bekerfinale bereikt. De formatie van Trond Sollied versloeg FC Volendam met 0-2 dankzij treffers van Viktor Elm en Danijel Pranjic. Elm schoot sc Heerenveen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Pranjic gooide in de slotfase de deur definitief in het slot.

Elm maakte in Volendam al na negen minuten de 0-1.
Elm maakte in Volendam al na negen minuten de 0-1.


sc Heerenveen kreeg wat het wilde in het KRAS-stadion. De gasten kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Nadat Pranjic net niet kon profiteren van een verkeerde terugspeelbal, schoot Elm in de negende minuut raak. De Zweed kreeg de bal van Grindheim en passeerde Verhoeven met een schuiver in de verre hoek. Hoewel FC Volendam in het verdere verloop wel dreigend was via de snelle Van Zaanen, Svec had grote moeite om de buitenspeler in bedwang te houden, waren de betere kansen voor sc Heerenveen. Zo dwong Grindheim Verhoeven tot een zweefduik naar de hoek en schoot Sibon rakelings over. Bovendien counterden de gasten enkele malen slordig. Zo zag bij een uitbraak Pranjic de volledig vrijstaande Grindheim over het hoofd, waardoor een goede kans verloren ging.

Geert Arend Roorda speelde een goede partij op het middenveld.
Geert Arend Roorda speelde een goede partij op het middenveld.


De slotfase leverde nog volop opwinding op. Van Dijk dook plotseling achter de Friese defensie op en leek aangetikt te worden door Svec. Scheidsrechter Kuipers weigerde tot woede van de Volendammers de bal op de stip te leggen. Aan de andere kant was Beerens met een prachtige lob bijna succesvol. Verhoeven kon de bal echter nog net over tikken. De gasten raakten in de slotminuten van de eerste helft doelman Hans Vonk kwijt. De goalie raakte geblesseerd en werd vervangen door Vandenbussche. De eerste kans na rust was voor de gasten. Grindheim mocht uithalen, maar zag Verhoeven redding brengen. sc Heerenveen kreeg bovendien ruimte om te counteren, maar ging te slordig met de vrijheid om. Volendam probeerde wel de aanval te zoeken, maar kon tot halverwege de tweede helft sc Heerenveen geen moment serieus in de problemen brengen.

Pranjic is het middelpunt van een Fries feestje.
Pranjic is het middelpunt van een Fries feestje.


Toch kreeg Volendam een kwartier voor tijd een uitstekende kans op de gelijkmaker. Van Zaanen bereikte Van Dijk bij de tweede paal, maar de aanvaller schoot de bal naast. De aanvaller was even later weer aan de aandacht van Svec ontsnapt, maar ditmaal stond Vandenbussche op de juiste plek. Aan de andere kant moest Verhoeven alles uit de kast halen om een inzet van Beerens uit het doel te halen. De beslissing viel in de 83ste minuut. Pranjic trok vanaf de rechterkant naar binnen en haalde met links hard uit. Verhoeven ging wel naar de hoek, maar kwam te laat om het schot van de Kroaat buiten de palen te houden. Daarmee was de wedstrijd beslist en kan sc Heerenveen zich gaan opmaken voor de bekerfinale tegen FC Twente.

En natuurlijk waren ok de fans door het dolle heen.
En natuurlijk waren ok de fans door het dolle heen.