Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen thuis niet langs Vitesse: 1-1

Gepubliceerd op 21 april 2012 21:17
sc Heerenveen thuis niet langs Vitesse: 1-1

sc Heerenveen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen als het gaat om plaatsing voor Europees voetbal. De Friezen konden in een matig duel Vitesse niet van zich afschudden. De thuisploeg kwam via Filip Djuricic in de eerste helft vroeg op voorsprong, maar Mike Havenaar maakte in de 79e minuut 1-1.

sc Heerenveen kwam al na vier minuten op voorsprong. Assistenkoning Luciano Narsingh gaf zijn titel weer extra glans, door vanaf rechterflank een prima voorzet af te leveren. Waar de laatste tijd Bas Dost klaar stond om Narsinghs voorzetten af te ronden, was het dit keer Filip Djuricic die raak schoot. De Serviër tikte knap de 1-0 binnen in de lange hoek.

Doke Schmidt was bij de 1-0 degene met de voorassist op Narsingh. De Fries keerde terug in basis, nadat hij vorige week wegens ziekte het duel tegen NEC aan zich voorbij moet laten gaan. Schmidt kende weinig aanpassingsproblemen, want hij speelde een prima eerste helft.

Brian Vandenbussche zat vandaag zijn laatste duel schorsing uit. Zijn vervanger Kristoffer Nordfeldt had aanvankelijk weinig te doen. Pas na 26 minuten moest hij voor het eerst in actie komen, bij een kopbal van Wilfried Bony. De sterke spits van Vitesse was de enige die voor gevaar zorgde bij de gasten. Zo pegelde hij na een half uur de bal maar net naast het Friese doel. Het gebeurde in een fase waarin Vitesse steeds meer balbezit had en dreigender werd. De grootste kans was vijf minuten voor de rust, opnieuw van Bony. De kopbal van de aanvaller kon nog worden weggebokst door Nordfeldt.

Alleen in deze eindfase van de eerste helft had Vitesse een licht overwicht. Verder had sc Heerenveen het initiatief, zonder daarbij veel kansen te creëeren. Narsingh was er nog wel dicht bij toen hij zich fraai door de Vitesse-defensie pingelde, maar hij vergat zijn actie te bekronen met een treffend schot. Dost had tien minuten later een enorme kans op de 2-0. Oussama Assaidi toonde een schitterende actie aan de rechterkant en stuurde de bal precies op het hoofd van Dost. De aanvaller kopte echter jammerlijk over.

Na de rust gingen de Arnhemmers op zoek naar de gelijkmaker. De druk van de bezoekers leidde tot een schot van Ibarra, maar Nordfeldt kon keren. Door de druk van Vitesse kreeg Heerenveen de ruimte om uit te breken. Via Djuricic en Assaidi was ook de thuisploeg dicht bij een doelpunt, maar de poging van Djuricic verdween over het doel van Velthuizen. Diezelfde Djuricic draaide niet veel later schitterend weg bij zijn bewaker Annan. De fraaie steekbal van de middenvelder bereikte Oussama Assaidi, die Velthuizen passeerde en tegen het gras ging. Arbiter Van Sichem zag geen contact tussen de spelers en liet het spel doorgaan.

Na een fase vol kansen werd het na de 60e minuut rustiger in het Abe Lenstra stadion. Beide ploegen creeërden niet veel kansen meer en de storm van Vitesse leek ook te gaan liggen. De wedstrijd kabbelde wat voort en Heerenveen koesterde de voorsprong. Vitesse-trainer John van den Brom bracht met Mike Havenaar en Jonathan Reis twee extra spitsen in de ploeg. Met de aanvallende speelstijl moesten de Arnhemmers een gelijkspel uit het vuur kunnen slepen.
De aanvallende wissel had in de 79e minuut succes. Aan de linkerkant van het veld draaide Reis simpel weg bij Schmidt om de bal vervolgens bij Bony af te leveren. De sterke aanvaller lanceerde met een fraaie steekpass Mike Havenaar, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de verre hoek plaatste: 1-1.

Na de gelijkmaker moesten de Friezen weer op zoek naar een treffer. Sven Kums kreeg in de 80e minuut alle ruimte om uit te halen maar schoot de bal in de tribune.
De thuisploeg speelde de laatste tien minuten voornamelijk op de helft van de bezoekers. De druk kon echter niet omgezet worden in grote kansen. Djuricic was met een goede actie nog wel een keer dicht bij het vijandelijke doel maar wist niet af te drukken. In de 93e minuut floot Van Sichem voor het einde en dus delen Heerenveen en Vitesse de punten: 1-1.