Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen veel te sterk voor Feyenoord: 2-0

Gepubliceerd op 30 maart 2013 22:30
sc Heerenveen veel te sterk voor Feyenoord: 2-0

sc Heerenveen heeft vanavond uitstekende zaken gedaan. Feyenoord werd in een kolkend Abe Lenstra stadion met 2-0 verslagen. De zege was dik verdiend, maar de fans moesten lang op doelpunten wachten. Pas in de slotfase wisten Finnbogason en El Ghanassy de Friese suprematie in doelpunten uit te drukken.

sc Heerenveen maakte vanaf de aftrap duidelijk Feyenoord een moeilijke avond te willen bezorgen. De thuisclub speelde aanvallend en stoorde agressief. Feyenoord kwam in het eerste half uur amper van eigen helft en trainer Ronald Koeman zag vanaf de zijlijn dat zijn spelers bijna alle persoonlijke duels verloren.

De thuisclub had het initiatief en het meeste balbezit, enig manco was dat het overwicht niet in kansen resulteerde. De wat onzeker ogende doelman Mulder hoefde pas in de 35ste minuut echt in actie te komen, maar wist met de nodige moeite een schuiver van Djuricic buiten de palen te houden.

Filip Djuricic troeft Feyenoorder Martins Indi af.
Filip Djuricic troeft Feyenoorder Martins Indi af.

Feyenoord liet aanvankelijk weinig zien. Boëtius werd goed in bedwang gehouden door Van Anholt en aan de rechterkant melde de offensief ingestelde Janmaat zich maar mondjesmaat op de Friese helft. Na een half uur raakten de gasten Immers kwijt na een duel met Van den Berg. Hij werd vervangen door Verhoek.

In de slotfase kegelde Finnbogason de bal vanuit een moeilijke hoek in het zijnet en was Feyenoord gevaarlijk via Boëtius en Schaken, maar beide keren stond Nordfeldt op zijn post. In de slotminuten claimde alles wat Fries was een strafschop toen Mathijsen een voorzet van El Ghanassy tegen de arm kreeg. Blom, die in de eerste helft niet op de hand van de thuisclub was, weigerde echter de bal op de stip te leggen.

Sven Kums torent hoog boven Vilhena uit.
Sven Kums torent hoog boven Vilhena uit.

De tweede helft was een kopie van de eerste 45 minuten. Het was opnieuw de thuisclub die het spel dicteerde en de tegenstander geen seconde rust gunde. Feyenoord werd over het hele veld afgejaagd. De Rotterdammers werden volledig afgebluft en kwamen niet in het eigen spel.

Na een dik kwartier kwam Feyenoord goed weg toen Djuricic vanaf de middenlijn een rush inzette. De Serviër was niet te stoppen en schoot vanaf de rand zestien goed in. Mulder was kansloos, maar had het geluk aan zijn zijde. De bal ging via de paal naast. Enkele minuten later zette Djuricic Finnbogason vrij in de zestien. De topscorer van sc Heerenveen schoot echter voorlangs.

El Ghanassy zet voor. Martins Indi komt te laat om de pass te blokken.
El Ghanassy zet voor. Martins Indi komt te laat om de pass te blokken.

Verhoek, volley over, deed namens Feyenoord wel wat terug, maar de betere mogelijkheden waren voor de ploeg van Marco van Basten. Een treffer kon bijna niet uitblijven en kwam er dan ook. Nadat eerst Djuricic nog op het laatste moment gestuit werd door Mathijsen, was het vijf minuten voor tijd wel raak.

Gouweleeuw trok mee naar voren, won een luchtduel, waarna de bal in de zestien viel. Finnbogason reageerde het meest alert op de situatie, was eerder bij de bal dan Mulder en schoot sc Heerenveen naar een verdiende voorsprong. Vier minuten later werd de wedstrijd definitief beslist. Na een snelle inworp van Finnbogason mocht El Ghanassy alleen op Mulder afstomen. De Belgische aanvaller schoot koel de 2-0 binnen.

De thuisclub kwam in de resterende minuten niet meer in de problemen. De 2-0 zege was dik in orde. Het was alweer de vijfde overwinning op rij voor de formatie van Van Basten, die door de zege in ieder geval tijdelijk naar de zevende plaats op de ranglijst klimt.

Jeffrey Gouweleeuw houdt Boëtius  in bedwang.
Jeffrey Gouweleeuw houdt Boëtius in bedwang.