Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Schaars: 'We moeten meedogenlozer zijn'

Gepubliceerd op 19 augustus 2017 23:30
Schaars: 'We moeten meedogenlozer zijn'

Stijn Schaars was opgelucht toen sc Heerenveen in de slotseconden toch nog de gelijkmaker binnenwerkte in het duel tegen Heracles Almelo. De aanvoerder vond zichzelf na de 1-1 juichend terug in de armen van doelman Wouter van der Steen. Lachend: ,,Hij gaf de assist he."

De uittrap van de doelman bereikte Nemanja Mihajlovic, die de bal in de verre hoek binnenkopte. ,,Eindelijk", zucht Schaars voor de camera van Fox Sports. ,,Jemig wat hebben wij een kansen gemist vandaag. Daar word je helemaal gek van. In het eerste kwartier van de tweede helft hadden we twee honderd procent kansen gehad. Daar moet je sowieso een van scoren, want dan zit je er weer in en zou Heracles ook meer moeten komen."

Heracles Almelo zakte dit duel ver terug, merkte Schaars. ,,Heracles speelde erg verdedigend en loerde op counters. Je moet ze dan heen en weer laten lopen, dan zijn ze na zo'n zestig minuten kapotgespeeld. In de eerste helft was het baltempo echter veel te laag. Na rust deden we dat beter."

sc Heerenveen maakte jacht op de gelijkmaker, maar de bal leek er niet in te mogen. ,,Dat die 1-1 dan alsnog valt... Tja. dan ben je opgelucht. Maar ik vind dat we onszelf in dit duel te kort doen. We hadden meer kansen moeten benutten en we moeten meedogenlozer zijn."