Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Slordigheden nekken Heerenveen

Gepubliceerd op 11 januari 2013 20:00
Slordigheden nekken Heerenveen

Hoewel het eerste half uur heel behoorlijk was voor sc Heerenveen en de ploeg het beste van het spel had, slopen er daarna slordigheden in de wedstrijd. Rajiv van la Parra had Heerenveen toen al op een 1-0 voorsprong gebracht door een fraaie dieptepass van Filip Djuricic feilloos af te ronden.

Door individuele fouten achterin konden Vestergaard en Usami nog voor rust die stand in een 1-2 ombuigen. Trainer Marco van Basten baalde zichtbaar van die tegendoelpunten. "Inderdaad, we speelden heel behoorlijk tegen een fysiek sterk team. Dan is het jammer dat dergelijke slordigheden ons de wedstrijd kosten."

In de tweede helft had Heerenveen ook een aantal kansen, maar bleef het ongevaarlijk voor het doel van Wiese. En juist op het moment dat op de valreep werd gedacht aan de 2-2 plofte de 1-3 door invaller Joselu binnen. Jeffrey Gouweleeuw en Kristoffer Nordfeldt liepen elkaar ongelukkig in de weg. Van Basten: "Die derde was typerend, want we speelden verder heel behoorlijk. Het veld was hobbelig, de tegenstander fysiek sterk, maar toch boden we goed tegenstand. Dan is het zuur dat je uiteindelijk met 1-3 verliest."

Opstelling sc Heerenveen: Kristoffer Nordfeldt, Jeffrey Gouweleeuw, Chris Kum, Rajiv van la Parra, Arnold Kruiswijk, Filip Djuricic, Sven Kums, Marten de Roon (45’ Pele van Anholt) , Marco Pappa (72’ Mark Uth), Lukas Marecek (62’ Gianni Zuiverloon), Ramon Zomer.

Scoreverloop:
1-0 (18’) Van la Parra
1-1 (36’) Vestergaard
1-2 (40’) Usami
1-3 (89) Joselu