Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Stichtingsbestuur sc Heerenveen benoemt nieuwe RvC

Gepubliceerd op 22 februari 2016 18:30

Zoals eind januari aangekondigd hebben na de benoeming van Luuc Eisenga gesprekken plaatsgevonden tussen het Stichtingsbestuur van sc Heerenveen en kandidaten die samen de Raad van Commissarissen moeten gaan vormen.

In goed overleg met (formateur) Sjoerd Feenstra, (adviseur) Egbert van Hes en de Ondernemingsraad, benoemt het Stichtingsbestuur de volgende mensen in de Raad van Commissarissen (RvC):

Jorrit Jorritsma (1954) uit Oosterstreek (Voorzitter)
De heer Jorritsma (61) is naast actief melkveehouder o.a. voorzitter van ZuivelNL, voorzitter van de RvC van Rabobank Heerenveen Zuid-Oost Friesland, voorzitter Raad van Toezicht Rabobank Foundation en voorzitter van de RvC van ABVakwerk.

Gerard Kremer (1959) uit Nietap (Commercie)
De heer Kremer is na de verkoop van zijn onderneming in 2013 (De Vrijbuiter) o.a. lid van de SER Noord Nederland en voorzitter respectievelijk vicevoorzitter van de werkgeversverenigingen MKB Noord en VNO-NCW Noord. Daarnaast is Kremer initiator van ondersteunende programma’s als “Ondernemer Coacht Ondernemer” en mede-eigenaar van “NL Investeert”.

René Groen (1968) uit Blokzijl (Voetbal)
De heer Groen is na zijn actieve carrière als profvoetballer (10 jaar sc Heerenveen) controller in het bedrijfsleven (De Weerd Specerijen B.V.) geworden. De afgelopen 2,5 jaar zat hij met de portefeuille voetbalzaken in het Stichtingsbestuur van sc Heerenveen. Vanuit deze rol heeft de heer Groen een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van de nieuwe structuur.

Met deze benoeming is, na de aanstelling van algemeen directeur Luuc Eisenga, de vorming van het nieuwe bestuursmodel van sc Heerenveen bijna afgerond. De directie wordt vanaf 1 februari gevormd door één persoon, de algemeen directeur tevens zijnde de enige statutaire directeur. De algemeen directeur wordt in de uitvoering van de operationele taken bijgestaan door een managementteam waarin hij zelf de rol van voorzitter vervult. Het managementteam wordt binnenkort nog aangevuld met een nieuwe commercieel manager en is dan compleet.