Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Sven Kums over FC Utrecht-uit: ‘Mijn vreemdste goal ooit’

Gepubliceerd op 14 december 2012 15:17
Sven Kums over FC Utrecht-uit: ‘Mijn vreemdste goal ooit’

De laatste tijd wordt Sven Kums er weer aan herinnerd. De uitwedstrijd tegen FC Utrecht staat voor de deur, en in de vorige editie speelde de middenvelder een opmerkelijke rol. ,,Tja, die goal he”, reageert Kums. ,,De laatste tijd begint men er weer over.”

De Belg scoorde dan ook op unieke wijze. ,,Ik speelde de bal eigenlijk te ver voor me uit", begint Kums. ,,Een verdediger van FC Utrecht wilde de bal wegtrappen, maar de bal kwam recht in mijn kruis en ging toen het doel in. Ja, dat was mijn vreemdste goal die ik ooit gemaakt heb. Toch denk ik zelf bij deze wedstrijd niet meteen aan mijn doelpunt. Ik denk vooral aan die 1-4 zege. Laten we hopen dat het zondag opnieuw zo zal aflopen.”

Een overwinning kan sc Heerenveen namelijk erg goed gebruiken. De ploeg zit in een moeizame fase. ,,Alles zit een beetje tegen, dat is ons probleem dit seizoen”, omschrijft Kums. ,,Dat zag je zondag tegen Roda JC opnieuw. Dan komen we op een 4-2 voorsprong, maar geven we het alsnog weg. Bovendien scoort hij (Guus Hupperts, red.) de 4-4 op een manier, zoals hij ‘m maar één keer in zijn leven maakt. Natuurlijk net tegen ons, zul je altijd zien. Maar ik heb vertrouwen dat we deze mindere fase gaan omdraaien. Het gaat ons ook weer een keer meezitten. Hopelijk is dat zondag.”

Winnen in Utrecht zal echter geen gemakkelijke klus worden, verwacht Kums. ,,FC Utrecht heeft een goede ploeg. Ze staan niet voor niets zo hoog op de ranking . Utrecht hanteert een goed systeem, waarbij hun buitenspelers veel naar binnen komen. Dat is moeilijk te bespelen. Onze organisatie moet goed staan, dan kunnen we zeker winnen. We weten wat we moeten doen: met z’n allen knokken, en de drie punten meenemen. Dat beseffen we heel goed."

Zondag, 12.30 uur
FC Utrecht – sc Heerenveen
Stadion Galgenwaard, Utrecht