Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Tiental sc Heerenveen onderuit tegen FC Twente

Gepubliceerd op 6 februari 2016 21:30
Tiental sc Heerenveen onderuit tegen FC Twente

sc Heerenveen heeft het thuisduel tegen FC Twente met 1-3 verloren. De thuisclub, die de laatste twintig minuten met tien man speelde, leek een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar in de slotminuten ging het alsnog mis door treffers van Cabral en Ziyech.

Het eerste kansje in het Abe Lenstra stadion was voor Hakim Ziyech. De oud-speler van sc Heerenveen kwam aan de rechterkant in balbezit, trok naar binnen en schoot de bal voorlangs. De thuis antwoorde via Thorsby. De Noor drong het Twentse strafschopgebied binnen, maar er was vervolgens niemand om van zijn voorzet te profiteren.

sc Heerenveen kwam na twaalf minuten op voorsprong. Thorsby wipte in de zestien de bal over zijn tegenstander heen. Doelman Nick Marsman wilde ingrijpen, maar botste met zijn eigen verdediger Uvini en liet de bal los. Henk Veerman stond precies op de juiste plek om de bal in het verlaten doel te tikken, 1-0.

Doelman Marsman haalt een vrije trap van Sam Larsson uit de kruising
Doelman Marsman haalt een vrije trap van Sam Larsson uit de kruising

FC Twente kwam even later goed weg bij een vrije trap van Sam Larsson. De Zweed liet de bal richting kruising verdwijnen. Marsman kon er nog net een vinger achter krijgen en zag tot zijn opluchting dat de bal via de paal uit het doel verdween. Sc Heerenveen leek na ene half uur op 2-0 te komen, maar Higler keurde de treffer van Otigba (duwen) af.

FC Twente meldde zich in het slotkwartier vaker op de Friese helft. Zo schoot Cabral in het zijnet en raakte Ziyech de buitenkant paal. Met nog zes minuten te gaan tot de pauze kwam FC Twente op gelijke hoogte. Bij een vrije trap van Ziyech werd Uvini vrijgelaten. De kopbal van de centrale verdediger was onhoudbaar voor Mulder, 1-1. Dat was ook de ruststand.

Een treffer van Otigba werd afgekeurd wegens duwen.
Een treffer van Otigba werd afgekeurd wegens duwen.

Het openingskwartier van de tweede helft leverde weinig hoogtepunten op. FC Twente was iets dreigender, maar kon de Friese defensie niet verontrusten. Daar stond tegenover dat ook de thuisclub niet gevaarlijk werd. Het spel was een beetje rommelig en dat kwam mede door Higler die af soms warrig floot.

De eerste kans voor de thuisclub was voor Otigba. De verdediger kreeg de bal na een afgeslagen hoekschop, maar schoot een paar meter over. Het antwoord van FC Twente liet niet lang op zich wachten. In de tegenaanval haalde Ziyech hard uit. Mulder stond gelukkig op de juiste plek om de bal buiten de palen te boksen.

Arber Zeneli was tegen FC Twente minder dominant aanwezig dan in de Friese derby.
Arber Zeneli was tegen FC Twente minder dominant aanwezig dan in de Friese derby.

sc Heerenveen kwam in de 70ste minuut met tien man te staan toen Van Aken te laat was met een sliding op El Azzouzi. Omdat de verdediger voor rust ook al geel had gezien kon hij vertrekken. sc Heerenveen moest de slotfase overleven en leek lange tijd een punt uit het vuur te slepen. In de slotminuten ging het alsnog  mis door treffers van Cabral en Ziyech. 

Joost van Aken grijpt naar zijn hoofd na zijn tweede gele kaart.
Joost van Aken grijpt naar zijn hoofd na zijn tweede gele kaart.