Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Uth: ‘Ik verheug me al op mijn eerste doelpunten’

Gepubliceerd op 10 mei 2012 17:05
Uth: ‘Ik verheug me al op mijn eerste doelpunten’

Mark Uth tekende vanmiddag een driejarig contract bij sc Heerenveen. De twintigjarige linksbenige aanvaller komt over van 1. FC Köln, waar hij zich dit seizoen bij het eerste team kroonde tot topscorer van de voorbereiding. Het talent zat een aantal keren op de bank bij de hoofdmacht van Köln, maar debuteerde niet. Bij sc Heerenveen hoopt de Duitser snel te spelen, en zich verder te ontwikkelen. ,,Ik verheug me al op mijn eerste doelpunten in dit mooie stadion.”

Mark Uth weet hoe mooi het Abe Lenstra stadion kan zijn. ,,Ik was hier voor het eerst in december bij de wedstrijd tegen PSV. sc Heerenveen verloor helaas met 1-5, maar ik merkte wel al hoe warm deze club is. Ik heb Heerenveen de rest van het seizoen goed in de gaten gehouden. Ik was natuurlijk heel blij dat ze uiteindelijk Europees voetbal haalden. Ik hoop daar zeker in te spelen.”

De aanvaller kan zowel in een systeem met twee spitsen spelen, als in een systeem met één spits. ,,Bij FC Köln heb ik in beide systemen gespeeld, maar mijn voorkeur gaat uit naar een systeem met één spits,” zegt Uth. In de A-jeugd van FC Köln speelde hij als enige centrumspits, en scoorde hij maar liefst 24 goals in 24 wedstrijden. ,,Ja, dat was een superseizoen, toen scoorde ik aan de lopende band,” lacht Uth. ,,Ik ben een speler die vrij makkelijk scoort. Dat wil ik hier ook laten zien. Volgend seizoen hoop ik dat al te doen, maar ik zal me eerst moeten bewijzen op de trainingen.”

Mark Uth: 'Ik scoor vrij makkelijk'
Mark Uth: 'Ik scoor vrij makkelijk'

Technisch directeur Johan Hansma is blij met de komst van de Duitser. ,,Mark kan eigenlijk op alle posities voorin spelen. Hij is snel, en kan doelpunten maken. Een hele goede voetballer met veel potentie.”

Uth hoopt zich snel te laten zien aan het publiek in Heerenveen, dat dit seizoen vaak kon juichen voor Bas Dost. Ook de Duitser kent de topschutter van Heerenveen. ,,Ik heb veel beelden van Dost gezien. Hij is een hele goede speler. 32 doelpunten is natuurlijk heel veel, maar waarom zou ik er niet nog meer kunnen maken?”