Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Van Anholt vereerd met doek: ‘Mooi dat fans positief zijn’

Gepubliceerd op 31 maart 2013 09:21
Van Anholt vereerd met doek: ‘Mooi dat fans positief zijn’

Het hing tussen vak 21 en vak 22. Pele van Anholt werd zaterdag voor de wedstrijd tegen Feyenoord (2-0 winst) begroet met het spandoek 'Wij hebben Pele!'. Een creatief staaltje van de fans, die zowel verwezen naar de ontbrekende Italiaanse topscorer bij Feyenoord, als naar de sterke ontwikkeling van de jonge rechtsback van sc Heerenveen.

,,Zeker heb ik dat gezien", glundert Pele van Anholt (21) na afloop van het duel. ,,In het begin van de warming-up zag ik het nog niet, maar even later kwam Jeffrey Gouweleeuw naar me toe. 'Kijk, ze hebben een spandoek voor jou', zei hij. Ik vond het echt heel mooi om te zien. Het doet wel wat met je. Het is mooi dat de supporters je omarmen en positief over je zijn. Nee, zo’n doek had ik echt niet verwacht. Al kan dit gebeuren als je zoals ik redelijk speelt."

De beoordeling 'redelijk' mag hij gerust vervangen door 'goed'. In de vorige thuiswedstrijd (2-1 winst tegen PSV) speelde hij Dries Mertens uit de wedstrijd, nu hield hij Jean-Paul Boëtius in bedwang. ,,Het ging wel aardig", reageert Van Anholt koeltjes. ,,Boëtius is een speler met veel kwaliteiten, maar ik heb die wel aardig ingekapseld. Als ik mijn eigen spel speel, weet ik dat ik het elke tegenstander lastig kan maken. Ik zit er altijd kort op, daar houden tegenstanders niet van."

Boëtius moet in de achtervolging op Pele van Anholt: 'De kwaliteiten van Boëtius heb ik aardig ingekapseld'
Boëtius moet in de achtervolging op Pele van Anholt: 'De kwaliteiten van Boëtius heb ik aardig ingekapseld'

Met de 2-0 winst tegen Feyenoord was Van Anholt uiteraard blij, maar voetballend gezien vond hij het geen goede wedstrijd van beide teams. ,,Het was meer de stijl van veel hoge ballen, veel duels, en kluts-situaties. Maar we hebben laten zien dat we goed met deze stijl om kunnen gaan. Het bleef lang 0-0, maar ik had wel het idee dat we nog zouden winnen. We kregen al een aantal kansen, maar wisten niet te scoren. Dan blijft het spannend. Zeker tegen Feyenoord; een goede ploeg die op elk moment kan scoren. Gelukkig scoorden wij in de slotfase de 1-0. Dat gaf ons vleugels. Daarna werd het ook nog 2-0 en weet je dat het klaar is. Dat geeft een goed gevoel, kan ik je vertellen."

Het is al voor de vijfde keer op rij dat sc Heerenveen wint. ,,Zo kan het gaan. Dit had niemand verwacht. Zeker anderhalve maand geleden niet. Toen zaten we nog met kopzorgen en moesten we naar beneden kijken naar de degradatiezone. Nu kijken we juist naar boven. Misschien dat zelfs de zesde plaats nog mogelijk is (gat met nummer zes FC Utrecht is tien punten, red.). We zitten in een flow en knokken met elkaar voor de winst. Het zat de laatste wedstrijden ook wel mee, maar ook dat zegt weer wat. Het gaat de goede kant op. Maar alleen als we de play-offs voor Europees voetbal halen, is het seizoen geslaagd."