sc Heerenveen - Ajax
07 maart, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Van Basten eist tegen AZ dwingender sc Heerenveen

Gepubliceerd op 3 mei 2014 21:26
Van Basten eist tegen AZ dwingender sc Heerenveen

Marco van Basten was ondanks de comfortabele 0-3 zege op RKC Waalwijk kritisch op zijn elftal. De trainer zag zijn elftal in het Mandemakers stadion slap uit de startblokken komen. ,,We hadden geluk dat RKC de kansen miste, anders had het ons lelijk kunnen opbreken.’’

Mede dankzij goede reddingen van Nordfeldt bleef sc Heerenveen voor rust op de been en won sc Heerenveen voor de zevende maal dit seizoen een uitwedstrijd. ,,Nadat we op voorsprong kwamen ging het lopen en nadat RKC gas terug nam en ging wisselen kwamen we helemaal niet meer in de problemen,’’ constateerde Van Basten na afloop voor de microfoon van Fox Sports.

Van Basten had zich in de beginfase geërgerd aan zijn elftal. Hij zag een initiatiefloos sc Heerenveen dat een te laag tempo hanteerde. ,,Dat is vragen om problemen, want op die manier is het moeilijk om iemand uit te spelen en kansen te creëren.’’ Van Basten wil een dwingend en dominant sc Heerenveen zien. Juist RKC Waalwijk was in de ogen van de trainer een ideale tegenstander om te kijken in hoeverre sc Heerenveen in staat is een duel te domineren.

Joey van den Berg stuit op doelman Van Dijk.
Joey van den Berg stuit op doelman Van Dijk.

Uitdaging

,,In de play-offs komen we betere tegenstanders tegen en zullen we de wedstrijd niet eenvoudig kunnen dicteren,’’ verwacht Van Basten tegen zijn komende werkgever een lastiger opdracht dan tegen RKC Waalwijk. ,,Tegen AZ kun je niet zo beginnen als vanavond. AZ wordt een mooie uitdaging,’’ waarschuwde Van Basten.

Ondanks zijn lichte gemopper was Marco van Basten niet ontevreden over de uiteindelijke vijfde plek. ,,Vijfde worden met deze jonge ploeg is een knappe prestatie. Naarmate het seizoen vorderde en we meer jonge spelers zijn gaan gebruiken, zijn we volwassener gaan spelen. Dat is mooi, maar je mag niet tevreden zijn en moet altijd kijken of er nog meer inzit. Je moet altijd dwingend willen zijn. Dat is de volgende stap die deze ploeg moet maken.’’