sc Heerenveen - Ajax
07 maart, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Van Basten gelooft nog in vierde plek

Gepubliceerd op 2 mei 2014 15:00
Van Basten gelooft nog in vierde plek

sc Heerenveen kan zich in de laatste speelronde van het seizoen nog direct plaatsen voor Europees voetbal. Het elftal van Marco van Basten is echter wel afhankelijk van de prestaties van PSV en Vitesse. De trainer heeft de hoop nog niet opgegeven, maar focust zich vooral op zijn eigen elftal.

,,We moeten er alles aan doen, zelf winnen en dan hopen dat de concurrentie steken laat vallen ,’’ zei Van Basten vanmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie. Marco van Basten kan in Waalwijk niet beschikken over Hakim Ziyech en Rajiv van La Parra. Eerstgenoemde raakte donderdag op de training geblesseerd aan de wreef. Van La Parra was deze week ziek en is niet fit genoeg om op de bank plaats te nemen.

Door de blessure van Hakim Ziyech heeft Van Basten meteen een probleem minder. Ziyech, de laatste weken reserve, viel vorige week goed in tegen FC Utrecht. De middenvelder scoorde, was goed voor een assist en solliciteerde nadrukkelijk naar een basisplaats.

,,Die discussie speelde degelijk,’’ vertelde Marco van Basten. ,,Hakim is te goed om lang op de bank te laten zitten, maar aan de andere kant presteert het huidige middenveld goed. Je moet niet aan een winnende formule tornen. Dat zou ook niet eerlijk zijn tegenover de jongens die het nu goed doen. We hebben wel drie maal op rij gewonnen.’’