Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Van La Parra heeft zin in zondag: 'PSV grootste titelfavoriet'

Gepubliceerd op 9 november 2012 14:10
Van La Parra heeft zin in zondag: 'PSV grootste titelfavoriet'

Rajiv van La Parra kijkt uit naar de ontmoeting van zondag tegen PSV. Om 16.30 uur staan sc Heerenveen en PSV tegenover elkaar in het Philips Stadion. ,,Ik verheug me er op”, zegt Van La Parra. ,,Ik denk dat het een leuke wedstrijd gaat worden.”

De buitenspeler van sc Heerenveen verwacht dat de Friezen zeker niet kansloos zijn. ,,PSV is een aanvallende ploeg. Daar kunnen we denk ik wel gebruik van maken via counters. Tegen sterke tegenstanders krijg je bijna altijd ruimte, omdat die ploegen willen ‘voetballen’. Daarom vind ik het leuk om tegen topploegen te spelen. Ik vind het ook mooi dat je je in zo’n duel kunt meten met kwalitatief sterke tegenstanders.”

Dat laatste onderdeel zit bij PSV wel goed, weet Van La Parra. ,,PSV heeft denk ik de sterkste selectie van Nederland. De ploeg is in mijn ogen de grootste titelfavoriet. Hun middenveld vind ik erg goed, en voorin hebben ze heel veel snelheid met jongens als Luciano Narsingh en Dries Mertens, die heel makkelijk een mannetje kan passeren. Het wordt dus lastig voor ons, maar we zijn zeker niet kansloos. Als we achterin lang ‘de nul’ houden, moet PSV wat meer risico nemen. Dan zullen wij ook onze kansjes krijgen.”

Van La Parra: 'Ik heb het lef om risico's te nemen'
Van La Parra: 'Ik heb het lef om risico's te nemen'

Een speler zoals Rajiv van La Parra kan met zijn snelheid en acties in de omschakeling voor gevaar zorgen. De aanvaller knikt. ,,Ik hou er van om op die manier voor gevaar te zorgen. Ik wil altijd wel een mannetje passeren. Het kan ook wel eens fout gaan, maar als het een paar keer niet lukt, blijf ik het proberen. Zo’n type speler ben ik nou eenmaal. Ik heb het lef om risico’s te nemen.”

Net als bij zichzelf, heeft van La Parra het gevoel dat het ook met het team steeds beter gaat. ,,Als je ons nu vergelijkt met een paar maanden hiervoor, dan zijn we nu wat meer op elkaar ingespeeld. We spelen goed samen met elkaar, maar het kan altijd nog beter. Daar werken we aan. Hopelijk kunnen we het zondag laten zien.”

Zeker bij een zege gaat Rajiv van La Parra na afloop van de wedstrijd nog even op zoek naar voor hem bekende gezichten bij PSV: oud-teamgenoot Luciano Narsingh en halfbroer Georginio Wijnaldum. ,,Wijnaldum en ik hebben dezelfde vader. Ik vind het heel leuk om zondag tegen Georginio en Luciano te spelen. Ik heb de afgelopen dagen nog niet zo heel veel met ze gesproken, maar ik weet zeker dat we vandaag (vrijdag,red.) of morgen nog wel even zullen contacten,” lacht Van La Parra.