Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Van La Parra: 'Moet nu laten zien wat ik kan'

Gepubliceerd op 25 november 2011 14:30
Van La Parra: 'Moet nu laten zien wat ik kan'

Rajiv van La Parra kijkt uit naar zijn basisdebuut van zaterdag tegen NAC Breda. Tijdens het ‘Avondje NAC’ staat de 20-jarige aanvaller voor het eerst dit seizoen aan de aftrap bij de Friezen. Vanochtend (vrijdag) kreeg de aanvaller het goede nieuws te horen. ,,Heel mooi natuurlijk,” glimlacht Van La Parra. ,,Ik heb er veel zin in.”

Stiekem had Van La Parra deze week al een beetje gedacht aan een basisplaats. Oussama Assaidi is niet helemaal fit, en trainde tot vrijdag nog niet mee. Dat zag ook Van La Parra. ,,Dat hou je wel in de gaten. Ikzelf trainde deze week met de basisspelers mee, en dat gaf een goed gevoel.”

Toch moest Rajiv nog afwachten. Het was de vraag hoe het Assaidi zou vergaan op de training van vandaag (vrijdag). Het was voor de Marokkaan de eerste training van deze week. Na afloop bleek hij toch niet fit genoeg om te spelen. ,,Ik hoorde daarom net pas dat ik zou starten,” legde Van La Parra na afloop van de vrijdagtraining uit. ,,Het is natuurlijk jammer dat Assaidi niet fit genoeg is, maar het geeft mij de kans om te spelen. Ik moet nu laten zien wat ik kan."
 

Te beginnen zaterdag, tijdens de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Daar kan het flink tekeer gaan, in een zogeheten 'Avondje NAC' met veel strijd en sfeer. ,,Ik heb er veel zin in," zegt Van La Parra. ,,Ik vind het altijd wel mooi als het publiek los gaat. Bij mijn vorige club Caen (in Frankrijk, red.) speelde ik veel van dat soort wedstrijden. Tegen Le Havre bijvoorbeeld. Dat is de derby, en dan gaat het publiek altijd tekeer. Ik kan er wel mee omgaan. Meestal als ik in het veld sta, hoor ik bijna niks meer van het publiek. Er stroomt dan adrenaline door mijn lichaam, daardoor ben ik meer gefocust op de wedstrijd. Misschien krijg ik wel wat van de sfeer mee als het spel even stil ligt, dan let je op andere dingen."

Rajiv van La Parra vindt tegenstander NAC een goede ploeg. ,,Vooral als ze thuisspelen. Ik denk dat we gewoon de bal lekker moeten laten gaan, en het liefst snel scoren. Dan zit je meteen lekker in de wedstrijd, en is het voor hen veel moelijker. Dan moeten ze meer ruimte weggeven, en daar kunnen Luciano (Narsingh, red.) en ik met onze snelheid hopelijk van profiteren." 

Van La Parra kwam eind augustus naar Friesland, en heeft het naar zijn zin bij sc Heerenveen. ,,We hebben een goede groep. Ik ben hier goed opgevangen, en dat maakt het voor mij makkelijker om nu mee te spelen. Ik voel me goed, en ben blij dat ik hier getekend heb. Dit is goed voor mijn ontwikkeling. De trainer is tevreden en zegt dat hij een stijgende lijn ziet. Dat vind ik mooi om te horen, en moet ik nu zien vast te houden."