Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Van La Parra: 'Van Basten danken voor vertrouwen'

Gepubliceerd op 9 december 2012 18:42
Van La Parra: 'Van Basten danken voor vertrouwen'

Rajiv van La Parra viel in de wedstrijd tegen Roda JC op met een wonderschone treffer. Na veertig minuten zette hij sc Heerenveen op een 2-1 voorsprong met een fraaie lob. ,,Ik deed het eigenlijk zonder er bij na te denken", zegt Van La Parra. ,,Het is prachtig dat de bal er zo mooi in gaat." Na zijn goal sprong hij juichend in de armen van trainer Marco van Basten.

,,Dat deed ik om hem te bedanken voor het vertrouwen dat hij mij geeft", legt Van La Parra uit. ,,Ondanks de mindere resultaten heeft hij mij altijd laten staan. Ook vind ik de kritiek die hij van buitenaf krijgt niet terecht. We zijn een aantal belangrijke spelers kwijtgeraakt. Dat is niet zo één-twee-drie op te vangen. Toch verwacht iedereen maar dat er gelijk gepresteerd wordt. Ik vind dat je de trainer tijd moet geven. Ik weet zeker dat hij het weer op de rit gaat krijgen."

Van La Parra viert met sc Heerenveen een treffer. ,,Ongelofelijk dat we het nog weggeven"
Van La Parra viert met sc Heerenveen een treffer. ,,Ongelofelijk dat we het nog weggeven"

De wedstrijd tegen Roda JC leek het eerste teken van herstel van sc Heerenveen. Toch werd een 4-2 voorsprong in de laatste tien minuten verspeeld. ,,Ongelofelijk", baalt Rajiv van La Parra. ,,We dachten echt dat het niet meer mis kon gaan. Ons veldspel was in de eerste helft goed, maar na rust niet meer. We verzwakten, waardoor Roda het vertrouwen kreeg dat ze toch nog terug konden komen in de wedstrijd. We kregen het steeds lastiger. Roda JC kreeg veel kansen en werd gevaarlijk. Dan krijg je wel het gevoel: 'het zal toch niet..'

Wel dus. ,,Ja, dat we dit weggeven, past wel in de situatie waarin we nu met sc Heerenveen zitten. Je hebt ups en downs in een seizoen, nu zitten we in een fase dat alles tegen zit. Hoe we uit deze situatie moeten komen? Winnen, dat helpt. We moeten het geloof houden dat het gaat lukken. Als je lange tijd niet wint, zoals wij, is dat best lastig. Er wordt in de spelersgroep de laatste tijd meer met elkaar gesproken. Dat is goed. We moeten elkaar oppeppen, scherp houden en steunen. We moeten ons vasthouden aan het feit dat ons veldspel vandaag goed was. Ik heb een positief gevoel over de komende wedstrijden. Ik ben er heilig van overtuigd dat we weer in een goede fase terecht gaan komen."