Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Wildschut blij met transfer: ‘Lang op moeten wachten’

Gepubliceerd op 25 juni 2013 20:40
Wildschut blij met transfer: ‘Lang op moeten wachten’

Yanic Wildschut trainde dinsdag voor de eerste keer mee met sc Heerenveen. De aanvaller, die maandag vanwege de medische keuring de eerste training aan zich voorbij moest laten gaan, voelt zich in korte tijd al thuis bij de club. ,,Deze club spreekt me erg aan."

Chiel Kramer, de doelman die sc Heerenveen eerder overnam van Ajax, kreeg afgelopen week een telefoontje van Wildschut. 'Wanneer trainen jullie?', vroeg hij aan Kramer, die nog geen idee had dat Wildschut zijn teamgenoot zou worden. 'Bereid je maar voor, want ik zal eens wat kogels op je afvuren', lachte Wildschut aan de lijn.

De doelman is niet de enige bekende die Wildschut is tegengekomen bij sc Heerenveen. ,,Net als Chiel, ken ik ook Mitchell Dijks, Fahd Aktaou en Joost van Aken van mijn tijd bij Ajax. Rajiv van La Parra ken ik van Jong Oranje en met Joey van den Berg heb ik samen gespeeld bij PEC Zwolle. Joey zei al lachend toen hij mij zag: ‘Nee he, niet jij weer’, haha. Een aanpassing verloopt makkelijker als je al veel mensen kent."

De sfeer in de spelersgroep zit er aardig in. ,,Het bevalt me nu al goed", zegt Wildschut, die aan zijn eerste week als sc Heerenveen-speler bezig is. ,,sc Heerenveen is een stuk groter dan mijn vorige club VVV-Venlo. Dat merk je aan kleine dingen. Zo lagen er bijvoorbeeld al veel spullen klaar in de kleedkamerkastjes en er werken hier meer mensen bij de club. Het is voor mij weer een stapje hoger. Ik heb er zin in. Ik ben heel blij dat ik speler van sc Heerenveen ben."

‘Eindelijk’. Zo voelt zijn komst naar Friesland voor de snelle aanvaller. ,,Ja, want ik heb hier lang op moeten wachten. Vorig jaar was ik al bijna rond met sc Heerenveen. Ik dacht destijds echt dat ik hier zou gaan spelen, maar op het laatste moment is de transfer toch nog afgeketst. Dat was heel jammer. Zeker in het begin zat ik daar mee. Ik denk dat het invloed gehad heeft op mijn prestaties van afgelopen seizoen. Het ging een stuk minder, al kwam dat ook omdat tegenspelers anders naar mij gingen kijken. Ik had het seizoen daarvoor goed gespeeld, dus kreeg ik vaak dubbele dekking. Ik ben heel blij dat het alsnog definitief rondgekomen is met de club. sc Heerenveen heeft ondanks mijn mindere periode steeds aangegeven dat ze me graag wilden hebben. Ik heb goede gesprekken met Johan Hansma (technisch directeur, red.) gevoerd. Hij gaf aan vertrouwen te hebben dat ik mijn vorm bij sc Heerenveen weer zou vinden. Dat gaf mij een goed en warm gevoel. Ik ben een gevoelsmens, dus dat vond ik heel belangrijk."

Wildschut in actie tijdens zijn eerste training. 'Ik kan veel van Van Basten leren'
Wildschut in actie tijdens zijn eerste training. 'Ik kan veel van Van Basten leren'

Het was voor Wildschut een van de redenen om voor sc Heerenveen te kiezen. Er zijn meerdere. ,,Heerenveen is een mooie club met een mooie historie", legt de aanvaller uit. ,,De club spreekt me erg aan. Toen ik hier met VVV-Venlo speelde, zag ik hoe mooi het stadion was, en er zaten veel fans op de tribune. Bovendien hebben veel spelers van Heerenveen de stap naar een hogere club gemaakt. Ik denk dat dit ook voor mij van toepassing kan zijn."

Als geboren Amsterdammer vindt Wildschut het trainen onder Marco van Basten extra speciaal. ,,Ik vind het heel mooi om hem als trainer te hebben. Dinsdag heb ik voor het eerst onder hem getraind. Hij is rustig, maar gaf me wel al wat goede tips. Hij weet hoe het is om op topniveau te spelen. Van hem kan ik veel leren."

Hij hoopt het komend seizoen te laten zien. ,,Ik kijk er erg naar uit om te beginnen. Het liefst speel ik op de linkervleugel, al kan ik ook als rechtsbuiten uit de voeten. Bij sc Heerenveen zullen we aanvallender spelen dan bij VVV-Venlo. Gelukkig maar, want dat ligt mij beter. Toch heb ik dankzij mijn tijd bij Venlo wel leren meeverdedigen en bikkelen. Ik hoop dat ik bij sc Heerenveen weer de oude Yanic kan worden. Misschien zelfs wel een betere Yanic."