Afgelopen zaterdag bijzondere line-up bij sc Heerenveen – De Graafschap

18 maart 2019 16:20

606313fd8e9ae.jpg

De line-up bij de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen de Graafschap kreeg een bijzondere invulling. Alle spelers liepen samen met de kinderen met het syndroom van Down het veld op om aandacht te vragen voor Wereld Downsyndroomdag welke plaatsvindt op donderdag 21 maart.

Op de Wereld Downsyndroomdag wordt aandacht besteed aan mensen met het syndroom van Down, maar ook aan de mensen die aan hun constante zorg voldoen. Wereld Downsyndroomdag bestaat sinds 2006, toen de Down Syndrome International (DSI) de dag oprichtte. Over de hele wereld vinden bijzondere activiteiten plaats, zo ook in Nederland. Het is geen toeval dat de dag valt op 21 maart; mensen met het syndroom van Down hebben hun 21e chromosoom 3 keer.

Jan Noorderwerf: ‘Het is super dat we jaarlijks bij sc Heerenveen mogen komen in het kader van Nationale Downdag. Iedereen heeft ervan genoten afgelopen jaren en nu keek iedereen er weer naar uit om met de spelers het veld op te gaan. Het is mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen op het veld stonden, sommige stonden zelfs te springen, al vonden een aantal het ook wel spannend. Mooi om te zien hoe de spelers met de kinderen inspelen op de behoeftes van de kinderen’’.

sc Heerenveen wilde graag iets extra’s doen voor deze kinderen. Naast het feit dat ze mee mochten lopen in de line-up, hadden ze een eigen skybox tot hun beschiking. Zowel de line-up van de Graafschap als die van sc Heerenveen bestond uit kinderen met het syndroom van Down.