Beloften hard onderuit in Groningen, kampioensgroep onzeker

02 december 2019 21:13

62824f2d79c3f.jpg

Jong sc Heerenveen is vanavond tegen een pijnlijke 5-0 nederlaag aangelopen tegen koploper Jong FC Groningen. Na een half uur pakten de Groningers op eigen veld al een 3-0 voorsprong. Door de nederlaag komt plaatsing voor de kampioensgroep in gevaar. De Friezen staan nu zevende in de poule. Met nog één duel te gaan, moet de ploeg van trainer Ronnie Pander zich in de top 6 scharen om door te gaan naar de kampioensgroep.

Maandag 9 december weten we of Jong sc Heerenveen alsnog de kampioensgroep van de reservecompetitie Poule A bereikt. Het kan nog steeds, maar lastig is het wel. Jong sc Heerenveen heeft evenveel punten als nummer 6 FC Emmen, maar de Friezen hebben een minder doelsaldo. ,,We weten dus wat we moeten doen", geeft trainer Pander aan. ,,Zelf winnen van Jong FC Twente, en hopen op gunstige uitslagen op de andere velden. We willen heel graag naar de kampioensgroep."

Dan zal het wel beter moeten dan vandaag in Groningen, weet Pander. ,,Jong FC Groningen was kwalitatief beter dan wij. Ze kregen veel kansen om te scoren. Toch hadden wij bij een aantal tegentreffers pech. Zo werd er een schot van richting veranderd en viel er een goal via de kluts binnen. Laatst verloren we ook dik van Jong Go Ahead Eagles, maar toen vond ik het vooral liggen aan onze zwakke inzet die we toonden. Dat was vandaag niet het geval. Zeker in de tweede helft hebben we ons goed herpakt. Groningen was alleen net wat scherper en volwassener. Wij herkenden de momenten niet goed genoeg wanneer je een duel moet winnen of even een tik moet uitdelen. FC Groningen deed dat beter." 

Binnen een half uur speelde Jong FC Groningen zich al naar een 3-0 voorsprong, via twee goals van Romano Postema en een van Pascal Lundqvist. Halverwege de tweede helft schoot Gabriel Gudmundsson van afstand de 4-0 binnen. Diezelfde Gudmundsson zorgde een kwartier voor tijd voor nog hardere cijfers voor Jong sc Heerenveen: 5-0.
 
Maandag 9 december speelt Jong sc Heerenveen om 18.30 uur thuis tegen Jong FC Twente. In dat duel hoopt de ploeg van trainer Ronnie Pander zich alsnog te plaatsen voor de kampioensgroep.
 
Jong FC Groningen – Jong sc Heerenveen  5-0

9. Postema 1-0
22. Postema 2-0
30. Lundqvist 3-0
65. Gudmundsson 4-0
73. Gudmundsson 5-0
 
Opstelling Jong sc Heerenveen:
Bednarek, Adney, Skovgaard, Hoegh, Woudenberg, Kusi, Westra, Mihajlovic, Frederiksen, Maloku (55. De Bruijn), Dreyer