Beloften starten met winst op FC Emmen

19 augustus 2019 20:42

Jong sc Heerenveen is de competitie begonnen met een overwinning. Op Sportpark Skoatterwâld was het team van trainer Ronnie Pander maandagavond te sterk voor Jong FC Emmen (2-1). Rami Hajal en Nemanja Mihajlovic scoorden de Friese doelpunten.

Rami Hajal, verantwoordelijk voor de 1-0, stoomt op

Eigenlijk zou het duel met Jong FC Emmen de tweede wedstrijd van het seizoen zijn, maar een week geleden zorgde onweer ervoor dat het uitduel met de beloften van Vitesse al na zeven en een halve minuut werd gestaakt.

Tegen de beloften van FC Emmen kwam Jong sc Heerenveen na een klein kwartier spelen op voorsprong dankzij Hajal. De middenvelder scoorde knap op aangeven van Jan Ras. Halverwege de tweede helft verdubbelde Mihajlovic de score. De Serviër schoot een vrije trap op fraaie wijze achter Jong FC Emmen-keeper Matthias Hamrol.

Jong sc Heerenveen kreeg kansen de voorsprong verder uit te bouwen, maar Progon Maloku en Arjen van der Heide hadden in de slotfase het vizier niet op scherp. Wouter Marinus wel. Hij maakte het nog heel even spannend door voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar verder dan dat kwamen de Drenten niet.

Jong sc Heerenveen - Jong FC Emmen 2-1 (1-0). 14. Hajal 1-0, 68. Mihajlovic 2-0, 89. Marinus 2-1.

Opstelling Jong sc Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn (65. Adney), De Bruijn, Skovgaard, Ras (65. Kusi); Hajal, Akujobi (81. Kojcancic), Frederiksen; Van der Heide, Maloku, Mihajlovic.