Beloften winnen goalrijke derby na bliksemstart, hattrick Dreyer

16 september 2019 21:20

6226640c5d069.jpg

In de Friese derby waarin er maar liefst tien goals vielen, won Jong sc Heerenveen vanavond zeer ruim van Jong sc Cambuur: 7-3. De thuisploeg opende messcherp en stond na twintig minuten al met 4-0 voor via goals van Anders Dreyer (2x), Rami Hajal en Jordy Bruijn. Jong sc Cambuur kwam daarna nog wel terug tot 4-2, maar Allen Halilovic en opnieuw Bruijn maakten de afstand tussen beide teams weer groter: 6-2. De 6-3 werd in de slotminuut opgevolgd door een hattrick van Dreyer: 7-3

,,Wat een begin", geniet trainer Ronnie Pander na van de derbyzege. ,,Daar heb ik echt van genoten. Zo'n goed samenspel en prachtige aanvallen. We hebben Cambuur in de eerste twintig minuten volledig overklast." Het resultaat na twintig minuten sprak boekdelen: 4-0.

Anders Dreyer opende na zeven minuten de score. De speler trok fraai naar binnen en knalde de bal hard in het doel. Twee minuten later werd het al 2-0. Jordy Bruijn veroverde de bal op het middenveld en stuurde Dreyer alleen op het Cambuur-doel af. Dreyer behield het overzicht en tikte de bal opzij naar Hajal, die vervolgens eenvoudig de 2-0 kon binnenlopen.

Nog binnen het kwartier maakte Bruijn de 3-0, na een mooie pass van Dreyer. In de twintigste minuut slalomde Dreyer zelf door de verdediging van Cambuur en bracht hij Jong sc Heerenveen met zijn tweede treffer van de avond op een knappe 4-0 voorsprong.

6226234f5b08c.jpg

Daarna ging de storm van Jong sc Heerenveen liggen. ,,We konden het tempo niet meer volhouden", zag Pander. ,,Dat was ook wel logisch, maar toch. Ik vond dat we wel erg ver terugvielen. We stopten met wat we daarvoor zo goed deden: tussen de linies spelen en de bal vlot rond laten gaan in de ploeg. We legden veel minder energie in de wedstrijd. Dat stelde me teleur."

Zowaar lukte het Cambuur om weer terug in de wedstrijd komen. De Friese opponent strafte eerst balverlies van Halilovic af (27e minuut) en scoorde vlak na rust opnieuw: 4-2. Trainer Pander zag ineens een doemscenario voor zich. ,,Ik dacht: die 4-3 moet nu echt niet vallen..."

622645ec6f10e.jpg

Zo ver kwam het uiteindelijk niet, al was daar ook goed keeperswerk van Jong sc Heerenveen-doelman Trevor Doornbusch voor nodig. ,,Het verschil tussen onze goede periode van de eerste twinitg minuten en onze slechte perioden was echt veel te groot", vertelt Pander.  ,,Onze opbouw was niet meer goed en we gaven de goals veel te makkelijk weg. Uiteindelijk zie je wel dat we meer individuele kwaliteit hebben dan Cambuur. Mede daardoor hebben we alsnog ruim gewonnen."

Door goals van Halilovic en Bruijn wist Jong sc Heerenveen een 6-2 voorsprong te pakken. Cambuur maakte nog wel 6-3, maar het laatste woord was wederom voor sc Heerenveen. Dreyer scoorde 7-3 en voltooide zo zijn hattrick. Een dikke derbyzege dus voor Jong sc Heerenveen.

,,Winnen van Cambuur blijft wel mooi hoor", glundert Pander. ,,Voor mij als Fries heeft dat toch iets speciaals. Juist in de derby moet je laten zien dat je de beste bent. Dat hebben we gedaan." 

622631dc90b9a.jpg

Jong sc Heeerenveen – Jong sc Cambuur  7-3
7. Dreyer  1-0
9. Hajal 2-0
13. Bruijn 3-0
20. Dreyer 4-0
27. Gootjes 4-1
52. Bouman 4-2
61. Halilovic 5-2
75. Bruijn 6-2
83. Bouman 6-3
90. Dreyer 7-3
 
Opstelling Jong sc Heerenveen:
Doornbusch, Van Rhijn, Hoegh, Skovgaard, Beuker, Akujobi, Dreyer, Frederiksen, Hajal, Halilovic (66. Westra), Bruijn

62261901aa910.jpg