Blije gezichten tijdens FeanDei, ondanks regen

06 juli 2019 18:25

De dag na het gewonnen oefenduel met SV Meppen stond bij sc Heerenveen in het teken van de FeanDei, de jaarlijkse open dag van de club. Honderden supporters (jong en oud) kwamen naar het Abe Lenstra stadion en beleefden – ondanks de neerslag – een mooie middag.


Om twaalf uur precies werd het startsein gegeven en mochten de mensen het evenemententerrein oplopen. Toch was de FeanDei eerder op de dag officieel al begonnen. 's Ochtends bezochten Heero en Winnie de ziekenhuizen in Drachten, Heerenveen en Sneek om kinderen te verrassen die niet bij de FeanDei aanwezig konden.

Na de ziekenhuisbezoekjes haastte Heero zich naar de Abe Lenstra boulevard, waar voor jong en oud van alles was te doen. Op het terrein stonden voor de kinderen allerlei attracties klaar: van spelersbus tot pannakooi, van ballenbad tot schotmeter en van springkussen tot stormbaan.

61291b48aa136.jpg
Daniel Høegh knipt het lint door en opent de FeanDei

De wat oudere bezoeker kon langs een aantal stands lopen, waar onder meer de supportersverenigingen van sc Heerenveen (FeanFan en Nieuw Noord), de vrouwentak, de kidsclubs (Junior Heroes en Feanatics), de vrijwilligersverenigingen, Radio Camataru, GroenLeven, Rabobank, Univé en FOX Sports zich presenteerden.

Halverwege het terrein stond het podium. Daarop werd eerst de vrouwenselectie en daarna de mannenselectie van sc Heerenveen voorgesteld. Het publiek mocht vragen stellen aan de speelsters, spelers en trainers. Degenen met de beste vraag ontvingen een mooie bal.

Gastsprekers en handtekeningen
Na de spelerspresentatie konden de aanwezigen aanschuiven bij verschillende gastcolleges. Sprekers waren hoofdtrainer Johnny Jansen, assistent-scheidsrechter Erwin Zeinstra, eSporter Niels Krist, diëtiste Sita Veenstra en voetbalsters Elze Huls en Elise Meijerink van het vrouwenteam van sc Heerenveen.

Aan het einde van de middag was het tijd voor de handtekeningensessie die vanwege de regen verschoven was van de gracht in het stadion naar Fryslân Fean Plaza. Dat de speelsters en spelers populair zijn, was te merken aan de grote opkomst. Met een volle handtekeningenkaart op zak kwam er een einde aan de FeanDei. Aan iedereen die erbij was: bedankt en graag tot ziens in het Abe Lenstra stadion.

Dank aan vrijwilligers
Tot slot wil sc Heerenveen via deze weg alle vrijwilligers bedanken die hebben meegeholpen aan de FeanDei. Zonder hen zou de organisatie van dit evenement niet mogelijk zijn. Tige tank!