Clubscheidsrechters verzamelen in Amateurbox

28 oktober 2019 17:02

627286334ac65.jpg

Zonder scheidsrechters geen wedstrijden. Dit is dan ook een belangrijke groep vrijwilligers bij amateurverenigingen. Daarom mochten de partnerverenigingen van sc Heerenveen hun clubscheidsrechters afgelopen zondag eens extra in het zonnetje zetten. Om deze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, en ter inspiratie voor de rest van het seizoen, organiseerden we een bijeenkomst speciaal voor clubscheidsrechters van alle partnerclubs.
 
Het werd een gezellig en inspirerend voetbaluitje met de scheidsrechters onder elkaar. Namens de KNVB nam Lennart Fledderus de deelnemers mee in de scheidsrechterswereld. De clubscheidsrechters werden daarbij zelf ook voortdurend uitgedaagd om situaties te beoordelen. Zelfs in een zaal vol scheidsrechters bleek wel dat dit niet altijd even gemakkelijk is.
 
Gelukkig is er tegenwoordig de VAR, en ook hier werd uitgebreid over gesproken met iedereen. Onder andere het recente buitenspelmoment van Quincy Promes in de Champions League (AJAX-Chelsea) werd uitgebreid besproken. Ook tijdens de Derby van het Noorden, die de vrijwilligers samen bekeken vanaf de tribune, kwam de VAR eraan te pas. Voor de clubscheidsrechters in de Amateurbox aanleiding om nog eens uitvoerig na te praten.
 
De bijeenkomsten in de Amateurbox zijn onderdeel van het Sportief Partnership tussen sc Heerenveen en amateurclubs uit de regio. De volgende bijeenkomst is op 9 november, voor selectietrainers uit de midden- en bovenbouw.
 
Kijk voor meer informatie over het Sportief Partnership op www.samenwinnenwemeer.nl