Dennis Johnsen terug naar sc Heerenveen

30 januari 2019 14:01

60044aa2012c8.jpg

sc Heerenveen heeft zich voor de rest van het seizoen verzekerd van de diensten van Dennis Johnsen. De twintigjarige aanvaller komt voor een halfjaar over van Ajax. sc Heerenveen heeft bij de huur een optie tot koop bedongen.

Hiermee begint Johnsen aan zijn tweede periode in Friesland. Eerder speelde de Noor al vanaf juli 2015 tot aan augustus 2017 in de jeugd van sc Heerenveen. Voordat hij zijn officiële debuut in de hoofdmacht leek te gaan maken, vertrok de aanvaller naar Ajax. In Amsterdam kwam Johnsen tot vijf officiële optredens in de hoofdmacht en speelde hij 41 wedstrijden voor Jong Ajax in de eerste divisie. Hierin was hij goed voor 9 goals en 11 assists.

Na het vertrek van Rojas en Zeneli zocht sc Heerenveen naar een extra aanvaller. Technisch manager Gerry Hamstra is dan ook blij met de terugkeer van Johnsen in Heerenveen. “Destijds vonden we het enorm jammer dat Dennis vertrok, nog voordat hij zijn officiële debuut had gemaakt. Dennis is een snelle en vaardige speler die veel diepte in het spel kan brengen. We zijn dan ook blij dat we een optie tot koop hebben bedongen.”

Johnsen wordt vandaag om 15.15 uur gepresenteerd in het Abe Lenstra stadion.