Doelpuntloos gelijkspel voor Jong sc Heerenveen

04 maart 2019 20:57

59487db5c4b4f.jpg

Jong sc Heerenveen heeft vanavond niet weten te scoren op bezoek bij Jong Go Ahead Eagles. De Friezen kregen ook geen doelpunt tegen, waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde. De beloftenploeg van sc Heerenveen was wel het dichtste bij een overwinning, maar twee keer stond de lat succes in de weg.

Een 0-0 klinkt niet bijzonder, maar in meerdere opzichten was het toch een unieke uitslag voor Jong sc Heerenveen. Het was pas de tweede keer dit seizoen dat de Friezen niet tot scoren kwamen. ,,Tegen wie we nog meer niet gescoord hebben?", Trainer Ronnie Pander denkt hardop na, maar komt niet bij de juiste ploeg. In de voorgaande dertien duels bleef de beloftenploeg alleen in het duel tegen Jong FC Emmen zonder treffers (0-2 verlies). ,,Maar dan ook een tegenvraag", countert Pander. ,,Wanneer hielden we voor het laatst de nul?" Ook dat blijkt een interessante vraag, want dat gebeurde ook nog maar twee keer eerder dit seizoen (0-7 winst op Achilles, 0-4 winst op FC Eindhoven).

Overigens had aan beide statistieken vandaag gesleuteld kunnen worden. Jong sc Heerenveen maakte de meeste aanspraak op een zege. ,,We waren voetballend de betere ploeg, maar we kwamen moeilijk tot kansen", vertelt Pander. ,,We hadden pech dat Seedorf de lat raakte, en Jan Ras even later uit een vrije trap ook. Overigens kreeg Go Ahead vijf minuten voor tijd ook nog een enorme kans, dus we hadden zelfs nog kunnen verliezen. Maar dat zou onterecht zijn geweest. Wij lieten verzorgd veldspel zien."

Met het oog op de volgende wedstrijd hoopt Pander de smaak van 'de nul houden' nog even vast te houden. Maandag 11 maart wacht om 18.30 uur namelijk de Friese derby tegen Jong Cambuur op Skoatterwâld.
 
Jong Go Ahead Eagles – Jong sc Heerenveen  0-0

Opstelling Jong sc Heerenveen
Bednarek, Drkusic, Dresevic, Skovgaard, Kusi, Kongolo, Oliekan, Ras, Maloku, M. Westra, Seedorf (63. Schoop)