Floranus ziet Jong Oranje winnen

11 oktober 2019 20:46

Jong Oranje heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om plaatsing voor het EK 2021. De ploeg van Erwin van de Looi versloeg in Doetinchem Jong Portugal (4-2). sc Heerenveenspeler Sherel Floranus bleef negentig minuten op de bank.

De gehele Oranje-productie kwam van Alkmaarse makelij. AZ-spelers Myron Boadu (tweemaal), Teun Koopmeiners en Calvin Stengs zorgden tegen de Portugezen voor de doelpunten.

Dankzij de overwinning staat Nederland nu op de eerste plek in de poule en ligt het op koers voor plaatsing voor het EK dat over twee jaar in Hongarije en Slovenië wordt georganiseerd. Dinsdag speelt Jong Oranje weer, dan wacht de uitwedstrijd tegen Jong Noorwegen (aftrap: 18.30 uur).

Arjen van der Heide
Net als Floranus kreeg Arjen van der Heide vrijdag ook geen speelminuten. De aanvaller van sc Heerenveen zag Oranje Onder 19 met speels gemak Letland verslaan (8-2).

Het was het tweede duel van Nederland in de eerste ronde van het EK-kwalificatietoernooi in Letland. Maandag staat de derde en laatste rondewedstrijd tegen Israël op het programma (aftrap: 13.00 uur). Wanneer er minimaal een punt gepakt wordt, mag Oranje zich opmaken voor de eliteronde.

Rami Hajal
Rami Hajal werkte vrijdag met Zweden Onder 19 de eerste wedstrijd van een drielandentoernooi in Finland af. Tegen IJsland stond er na negentig minuten een 1-1 stand op het scorebord.

Strafschoppen moesten alsnog een winnaar aanwijzen. IJsland won (6-5), ondanks een rake penalty van Hajal, die vijf minuten voor tijd binnen de lijnen was gekomen. Zondag komt Zweden opnieuw in actie, dan tegen gastland Finland.