04 februari 2019 11:25

Net als het eerste elftal kwam ook de jeugd van sc Heerenveen dit weekeinde in actie. Zo stonden er voor Onder 19 en Onder 17 thuiswedstrijden op het programma en reisde Onder 13 af naar Hengelo voor een oefenduel met FC Twente. Een overzicht.

uitslagen-jeugdopleiding

O19 verliest van FC Twente

Na de ruime overwinning op ADO Den Haag (0-4) moest Onder 19 het zaterdag opnemen tegen FC Twente. Het duel tegen de Tukkers eindigde in een nederlaag voor de Friezen (1-3).

Toch startte Onder 19 veelbelovend. In de beginfase was Onder 19 duidelijk de bovenliggende partij. Na een prima actie van Emiel Frederiksen, die onreglementair gestuit werd in het strafschopgebied, schoot Rami Hajal de toegekende strafschop raak (1-0). In het vervolg van de eerste helft vergat Onder 19 de score verder uit te bouwen, ondanks enkele prima aanvallen. In de laatste minuut van de eerste helft kwamen de bezoekers echter zomaar op gelijke hoogte (1-1).

In de tweede helft zakte Onder 19 terug en werd er door de ploeg van trainers Ronnie Pander en Jeffrey Talan weinig meer gecreëerd. FC Twente was agressiever en zocht zo nu en dan het randje op. Onder 19 kon niet hetzelfde brengen als de bezoekers en lieten zich volgens Pander 'afbluffen'. FC Twente profiteerde van fouten van Onder 19 en dit leverde twee tegendoelpunten op (1-3).

Een zure nederlaag voor de Friezen, die na de nederlaag in de beker van afgelopen week tegen VVV-Venlo hoopten de kater tegen FC Twente weg te spoelen, maar hier niet in slaagden. Volgende week krijgt Onder 19 een nieuwe kans wanneer er gespeeld gaat worden tegen FC Utrecht.

O17 zet ADO Den Haag aan de kant

Na twee nederlagen was het voor Onder 17 belangrijk weer eens drie punten te halen. Daarin slaagde de ploeg van trainer Wilco Hellinga. Op Sportpark Skoatterwâld werd ADO Den Haag aan de kant gezet (3-2).

Het tempo in de eerste helft lag hoog en beide ploegen speelden om te winnen. ADO Den Haag beschikte over een gevaarlijke spits met veel snelheid en het was aan keeper Jaimy Kroezen te danken dat Onder 17 niet snel op achterstand kwam. Met een aantal prima reddingen hield hij de ploeg op de been. Na een halfuur kreeg Onder 17 een corner, maar een tweetal spelers miste de bal. Vanuit de omschakeling scoorden de Hagenezen wel (0-1). Op slag van rust zorgde Cris van der Zee er voor dat beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers opzochten (1-1).

Na zestig minuten kwam Onder 17 op voorsprong. Rinor Zejnullahu zette goed door op de keeper en dwong hem tot een fout, waardoor kon Couhaib Driouech simpel kon binnentikken (2-1). ADO Den Haag zette alles op alles en maakte gelijk (2-2). De Friezen lieten het er echter niet bij zitten. Waar er het hele seizoen nog bijna niet gescoord was uit dode spelmomenten lukte het nu wel. In de slotminuut kopte Caleb Asante uit een corner de winnende binnen (3-2).

De conclusie van Hellinga was na afloop uiteraard blij met de zege. 'In de eerste helft was het een open wedstrijd en was ADO Den Haag een aantal malen flink gevaarlijk. Daar tegenover waren wij in de tweede helft beter. Dat het deze keer wel onze kant op viel na twee ongelukkige nederlagen, zorgde voor veel lachende gezichten in de kleedkamer.'

O13 speelt in sneeuw gelijk

In Hengelo speelde Onder 13 een oefenwedstrijd tegen FC Twente. Het plan was om drie keer 22 minuten te gaan spelen, maar door de sneeuwval werd de wedstrijd na tweemaal 22 minuten gestaakt (1-1).

Onder 13 kwam in actie met een combinatie van spelers uit de Onder 12, Onder 13 en Onder 14. Dit was duidelijk even wennen, maar toch werd er goed gestart. Dat resulteerde in een voorsprong via Ingmar Mulder (0-1). Niet veel later werd het echter ook alweer gelijk, doordat er uit een corner gescoord werd (1-1). In het vervolg van de wedstrijd waren de grootste kansen voor Onder 13, maar deze kansen werden niet benut.

In de tweede helft werd het veld door de sneeuwval steeds moeilijker bespeelbaar en werd het erg moeilijk om nog verzorgd voetbal te spelen. Nadat er twee helften gespeeld waren, werd besloten de derde helft niet meer te spelen.