Hamstra: "We zijn op alle mogelijke scenario"s voorbereid"

08 januari 2019 10:40

Op oudejaarsdag om middernacht werd niet alleen 2018 ingeruild voor 2019, maar ging in de voetballerij ook de transfermarkt weer open. De periode dat alle ogen extra gericht zijn op de technisch managers van deze wereld. Dus schoven wij aan bij Gerry Hamstra. Wat staat er op transfergebied bij sc Heerenveen te gebeuren?

59704a12d2028.jpg
Technisch manager Gerry Hamstra hangt aan de telefoon

Voordat de selectie en begeleiding van sc Heerenveen vrijdag in het vliegtuig naar Spanje stapte, meldde de club dat Dave Bulthuis en Morten Thorsby niet mee zouden reizen.

Gerry, wat kun je ons vertellen over de situatie met Bulthuis?

"Dave is momenteel aan het revalideren. Daarnaast zit hij op een leeftijd dat hij graag nog een keer de stap naar het buitenland wil maken. We staan open voor een vertrek en zijn bereid daaraan mee te werken. Dat heeft ook te maken met de situatie waarin hij terecht is gekomen nu Kik (Pierie, red.) centraal achterin de voorkeur kreeg. Maar gebeurt er niets, dan blijft Dave gewoon bij ons. Wanneer hij wel vertrekt, zullen we een vervanger moeten aantrekken om het aantal verdedigers in de selectie op peil te houden."

Naast Bulthuis ontbreekt ook Thorsby. Hoe groot is de kans dat hij na de winter nog bij sc Heerenveen speelt?

"Dat is moeilijk te zeggen. Het is bekend dat Morten onderhandelingen heeft gevoerd met een club uit Italië. Volgende week gaan we verder kijken hoe we in deze situatie zullen gaan handelen."

Spelen er verder nog transferzaken binnen de selectie?

"Niet concreet. Kijk, geruchten zijn er altijd. Wat ik wel kan melden is dat wanneer er middenvelders vertrekken, wij geen vervangers gaan halen. Voor de voorste en achterste linie ligt dat anders. Mocht er voorin iemand weggaan, hangt het ervan af wie het is. Wanneer een van onze verdedigers ergens anders naartoe gaat, moeten we zeker een vervanger aantrekken."

Verwacht je dat sc Heerenveen veel zaken gaat doen voor 1 februari, de dag waarop de transferperiode weer sluit?

"De transfermarkt in januari is niet de periode waarin de meeste wijzigingen plaatsvinden. Ik verwacht daarom geen onstuimige window. Toch kun je nooit voorspellen hoe een transferperiode er precies zal komen uit te zien, maar je moet als club wel voorbereid zijn op alle mogelijke scenario's. En dat zijn we."