Interlandoverzicht: Odgaard trefzeker

20 november 2019 09:12

De eredivisie ligt tijdelijk stil, maar dat betekent niet dat er de komende periode niet wordt gevoetbald. Een aantal spelers van sc Heerenveen speelt dezer dagen interlands, verspreid over de hele wereld. Van Gibraltar tot Hanoi en daartussen. Hier houden we je op de hoogte van de prestaties van onze internationals.

Woensdag, 09.12 uur:

63029800ccd19.jpg

Anders Dreyer en Jens Odgaard
Met een fraai doelpunt was Jens Odgaard dinsdag belangrijk voor Denemarken Onder 21 in het EK-kwalificatieduel met Malta (5-1). De spits scoorde eenmaal in de thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter in de poule. Odgaard speelde de hele wedstrijd. Ploeggenoot bij sc Heerenveen Anders Dreyer maakte halverwege de tweede helft zijn opwachting.

Arjen van der Heide
Met Arjen van der Heide als invaller maakte Nederland Onder 19 er dinsdag opnieuw een spektakel van. Na het doelpuntrijke gelijkspel tegen Tsjechië (3-3), stond exact dezelfde uitslag ook op het scorebord bij het oefenduel met Mexico in 's Gravenzande.

Waar Van der Heide tegen de Tsjechen vanaf het begin startte en een kwartier voor tijd werd vervangen, deed de buitenspeler van sc Heerenveen nu alleen de laatste twintig minuten mee. In die periode gebeurde het meeste: van 1-1 werd het uiteindelijk 3-3.

Dinsdag, 20.32 uur:

Sherel Floranus
Jong Oranje boekte dankzij een treffer in de extra tijd van Javairô Dilrosun een oefenzege op Engeland (2-1). Sherel Floranus kwam tijdens het duel op De Vijverberg niet in actie.

Sven Botman
Met Sven Botman als aanvoerder ging Nederland Onder 20 nipt onderuit in een oefenduel met Frankrijk. Vitesse-spits Thomas Buitink maakte twintig minuten voor tijd gelijk (1-1), maar de Fransen trokken in de slotfase nog aan het langste eind (2-1).

Dinsdag, 18.10 uur:

63023ce07c221.jpg

Rami Hajal
Zweden Onder 19 en Rami Hajal hebben zich niet weten te kwalificeren voor de eliteronde, de volgende ronde op weg naar plaatsing voor het EK. Na de nederlaag tegen Oekraïne (1-2, zie verderop in dit overzicht) kón Zweden zich nog plaatsen als beste nummer drie.

Zweden was daarbij afhankelijk van uitslagen op andere velden. Helaas voor Hajal en zijn leeftijds- en landgenoten greep Finland de allerlaatste strohalm, waardoor er een Zweedse streep door het EK kan.

Dinsdag, 16.01 uur:

Doan Van Hau
Met Doan Van Hau negentig minuten binnen de lijnen heeft Vietnam het WK-kwalificatieduel met Thailand gelijkgespeeld (0-0). Ondanks de remise in eigen huis blijft Vietnam de poule aanvoeren met elf punten uit vijf wedstrijden. Nummer twee Maleisië volgt op twee punten. Thailand staat derde met acht punten.

Vanaf volgende week dinsdag neemt Van Hau met het Onder 23-elftal deel aan de SEA Games in de Filipijnen.

Dinsdag, 15.13 uur:

Rami Hajal
Zweden Onder 19 met Rami Hajal heeft dinsdag het derde en laatste duel van de groepsfase in de EK-kwalificatieronde verloren. Oekraïne was net te sterk (1-2). Hajal viel twintig minuten voor tijd bij de uiteindelijke eindstand in, maar kon het tij niet keren.

Door de nederlaag eindigt Zweden op de derde plaats in de poule. De nummers een en twee (Oekraïne en Slovenië) plaatsen zich rechtstreeks voor de eliteronde. Zweden moet hopen dat het als beste nummer drie door mag naar die volgende ronde, daarbij is het afhankelijk van resultaten elders op de velden.

Maandag, 10.55 uur:

62961d11f7459.jpg

Ibrahim Dresevic
Met Ibrahim Dresevic in de basis verloor Kosovo de laatste EK-kwalificatiepoulewedstrijd van Engeland (0-4). Het was voor Dresevic zijn tweede interland. Hij maakte de negentig minuten vol.

Bij het duel met de Engeland stond niet veel op het spel. De Engelsen hadden zich al verzekerd van de eerste plek en dus het EK, terwijl Kosovo al wist dat het op de derde plaats zou gaan eindigen door de nederlaag donderdag in tegen Tsjechië (2-1). Via de Nations League-play-offs in maart kunnen Dresevic en Kosovo zich nog kwalificeren.

Rami Hajal
Met Zweden Onder 19 werkt Rami Hajal momenteel een EK-kwalificatiepoule af in eigen land. Woensdag kwam hij tijdens het gelijkspel met Slovenië niet in actie (2-2), maar zaterdag tegen Estland speelde wel. Hajal deed de hele wedstrijd mee en scoorde bovendien (4-0). Hij maakte het vierde Zweedse doelpunt na een mooie, individuele actie.

Dinsdag staan voor Hajal en Zweden de laatste poulewedstrijd op het programma, tegen Oekraïne.

Vrijdag, 22.54 uur:

629697cb8a491.jpg

Anders Dreyer en Jens Odgaard
Denemarken Onder 21 heeft met Anders Dreyer en Jens Odgaard in de selectie het EK-kwalificatieduel met en in Oekraïne gewonnen (2-3). Dreyer viel twintig minuten voor tijd in, Odgaard bleef negentig minuten op de bank. De Denen leiden de dans in hun groep met de volle buit uit vier wedstrijden. Dinsdag speelt de ploeg thuis tegen nummer laatst Malta.

Sven Botman
Oranje Onder 20 met in de selectie Sven Botman verloor met duidelijke cijfers een oefenduel met Tsjechië (1-4). Botman kwam tijdens het duel met de Tsjechen in Oldenzaal niet in actie.

Vrijdag, 08.24 uur:

Ibrahim Dresevic
Kosovo heeft zich niet rechtstreeks kunnen plaatsen voor het EK 2020. Door de nederlaag in en tegen concurrent Tsjechië (2-1) eindigen de Kosovaren in de poule niet bij de eerste twee. Ibrahim Dresevic kwam tijdens het duel in Pilsen niet in actie. Er is nog een kans voor Kosovo op deelnama aan het EK. Via de Nations League-play-offs in maart kan het land zich nog kwalificeren. Zondag speelt Kosovo nog tegen groepswinnaar Engeland.

Arjen van der Heide
Met Arjen van der Heide in de basis speelde Oranje Onder 19 gelijk in een oefenduel met Tsjechië (3-3). Van der Heide vormde de voorhoede met Crysencio Summerville en Joshua Zirkzee. De linksbuiten van sc Heerenveen werd een kwartier voor tijd vervangen. Dinsdag staat er nog een vriendschappelijk duel op het programma: tegen Mexico in 's Gravenzande.

Donderdag, 20.54 uur:

Sherel Floranus en Joey Veerman
Jong Oranje heeft donderdagavond met speels gemak het EK-kwalificatieduel met Gibraltar gewonnen (0-6). Aan de voet van de rots van Gibraltar viel Sherel Floranus tien minuten voor tijd in, bij een stand van 0-5. De rechtsback van sc Heerenveen bracht met een voorzet Daishawn Redan in staat de zesde treffer van de avond te scoren. Joey Veerman bleef aan de kant.

Donderdag, 16.05 uur:

629583d37bed5.jpg

Doan Van Hau
Vietnam gaat na donderdag aan kop in groep G van het WK-kwalificatietoernooi in Azië. Doan Van Hau deed negentig minuten mee bij Vietnam dat nipt te sterk was voor de Verenigde Arabische Emiraten (1-0), terwijl naaste concurrent Thailand verloor in en van Maleisië (2-1). Dinsdag spelen Vietnam en Thailand tegen elkaar.

Vietnam staat na de zege op de Verenigde Arabische Emiraten bovenaan met tien punten uit vier duels. Thailand heeft drie punten minder in de poule van vijf. In totaal zijn er acht poules. De acht groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de derde ronde van het WK-kwalificatietoernooi, net als de vier beste nummers twee.

Donderdag, 13.58 uur:


Doan Van Hau
De eerste speler van sc Heerenveen die in actie komt is Doan Van Hau. Hij neemt het donderdag met Vietnam op tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Vijf dagen later is Thailand de tegenstander. Na beide WK-kwalificatieduels neemt Van Hau met het Onder 23-elftal deel aan de SEA Games.

Ibrahim Dresevic
Belangrijke wedstrijden voor Ibrahim Dresevic deze periode. In het kader van EK-kwalificatie speelt nummer drie Kosovo donderdag tegen nummer twee Tsjechië. Drie dagen later staat het duel met koploper Engeland op het programma. Kosovo heeft één punt minder dan Tsjechië en vier minder dan Engeland.

Sherel Floranus en Joey Veerman
Jong Oranje met in de selectie Sherel Floranus en Joey Veerman neemt het donderdag op in en tegen Gibraltar. Nederland gaat met negen punten uit drie wedstrijden aan de leiding in de EK-kwalificatiepoule waarin Gibraltar de hekkensluiter is. Over vijf dagen oefent Jong Oranje tegen Engeland op De Vijverberg in Doetinchem.

Anders Dreyer en Jens Odgaard
Waar Jong Oranje één EK-kwalificatieduel afwerkt, strijdt Denemarken Onder 21 tweemaal om plaatsing voor het EK. Anders Dreyer en Jens Odgaard spelen vrijdag tegen Oekraïne en dinsdag tegen Malta. De Denen zijn in hun poule de trotse koploper met negen punten uit drie wedstrijden.

Sven Botman
Verdediger Sven Botman werkt met Nederland Onder 20 twee vriendschappelijke wedstrijden af. Eerst is vrijdag in Oldenzaal Tsjechië de tegenstander. Dinsdag speelt de ploeg van bondscoach Bert Konterman in en tegen Frankrijk.

Arjen van der Heide
Net als Nederland Onder 20 speelt ook Onder 19 twee oefenduels. Donderdag staan Arjen van der Heide en Oranje tegenover Tsjechië in Katwijk, waarna vijf dagen later Mexico de sparringpartner is in 's Gravenzande.

Rami Hajal
Rami Hajal werkt momenteel met Zweden Onder 19 een EK-kwalificatiepoule af in eigen land. Woensdag speelde Zweden gelijk tegen Slovenië (2-2). Hajal kwam tijdens deze wedstrijd niet in actie. Zaterdag speelt Zweden tegen Estland. Dinsdag staat de laatste poulewedstrijd op het programma, tegen Oekraïne.