Interlandoverzicht: Van der Heide trefzeker

11 september 2019 10:54

Geen eredivisiespeelronde afgelopen weekeinde, maar wel interlandvoetbal. Een aantal spelers van sc Heerenveen kwam tijdens de interlandperiode in actie voor volk en vaderland. Een overzicht.

621137ac2fc20.jpg
Foto: www.orangepictures.nl

Ibrahim Dresevic
Nadat Ibrahim Dresevic ervoor koos om interlands te spelen voor Kosovo werd de verdediger meteen opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië (zaterdag, 2-1 winst) en Engeland (dinsdag, 5-3 verlies). Dresevic maakte tijdens het tweeluik niet zijn debuut voor Kosovo: hij bleef twee keer negentig minuten op de bank zitten.

Doan Van Hau
De nieuwe linksback van sc Heerenveen, Doan Van Hau, kwam donderdag voor zijn vaderland Vietnam uit. Van Hau en zijn landgenoten kwamen in het WK-kwalificatieduel met Thailand niet verder dan een gelijkspel (0-0). Het was de eerste speelronde in poule G – met daarin naast Vietnam en Thailand Maleisië, Verenigde Arabische Emiraten en Indonesië.

Sherel Floranus
Sherel Floranus kwam dinsdagavond niet in actie bij Jong Oranje dat het in het kader van de EK-kwalificatie opnam tegen Cyprus. De back van sc Heerenveen zag zijn team met maar liefst 5-1 winnen in Doetinchem en dat betekende een goede start van de kwalificatiereeks voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi.

Anders Dreyer en Jens Odgaard
Jong Denemarken speelde vrijdag met Anders Dreyer en Jens Odgaard in de basis in een oefenduel gelijk tegen Hongarije. Dreyer kwam de eerste helft in actie, Odgaard een uur.

Dinsdag ging het voor de Denen 'om het echie': in het WK-kwalificatieduel met Roemenië begonnen zij goed aan de kwalificatiereeks (2-1). Dreyer begon in de basis en werd na ruim een uur vervangen door zijn ploeggenoot bij sc Heerenveen, Odgaard.

Sven Botman
Namens sc Heerenveen werden Mitchell van Bergen en Sven Botman door bondscoach Bert Konterman opgeroepen voor de oefeninterlands van Onder 20 tegen Engeland (donderdag, 0-0) en Duitsland (zondag, 1-2 verlies). Van Bergen moest echter vanwege een blessure afzeggen en Botman kwam niet aan spelen toe, omdat de verdediger niet helemaal fit was.

Arjen van der Heide
Het Nederlands elftal Onder 19 – met in de gelederen Arjen van der Heide – werkte tijdens de interlandperiode twee vriendschappelijke wedstrijden af. Donderdag speelde de ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg gelijk in en tegen Italië, met Van der Heide als invaller (2-2).

Dinsdag oefende Oranje in Katwijk tegen Portugal. Met Van der Heide in de basis waren de Nederlanders veel te sterk voor hun Portugese leeftijdsgenoten (4-0). Van der Heide verdubbelde na negen minuten de score en speelde in totaal een uur.