Interlandoverzicht: Wie, wat en waar?

09 oktober 2019 10:39

Geen eredivisie deze week, maar interlandvoetbal. Ook een aantal spelers van sc Heerenveen vliegt deze interlandperiode voor volk en vaderland uit over de hele wereld. Van Kalisz tot Jakarta en daartussen. Wie, wat en waar lees je hier.

621137ac2fc20.jpg
Foto: www.orangepictures.nl

Mitchell van Bergen en Sven Botman
Van sc Heerenveen meldt alleen Sven Botman zich bij Oranje Onder 20. Mitchell van Bergen moest zich met een blessure noodgedwongen afmelden. Botman en zijn landgenoten spelen twee vriendschappelijke duels. Donderdag in Katwijk tegen Portugal (aftrap: 19.00 uur), maandag in het Poolse Kalisz tegen Polen (aftrap: 17.00 uur).

Ibrahim Dresevic
Voor Ibrahim Dresevic en Kosovo staan er twee interlands op de agenda. Donderdag oefent Kosovo in eigen huis tegen Gibraltar. Vier dagen later treden Dresevic en zijn landgenoten aan tegen Montenegro in het kader van EK-kwalificatie. Dresevic hoopt tijdens deze interlandperiode op zijn debuut voor de nationale ploeg.

Anders Dreyer en Jens Odgaard
Denemarken Onder 21, met aanvallers Anders Dreyer en Jens Odgaard, werkt deze interlandperiode twee EK-kwalificatieduels af. Donderdag wacht thuis Noord-Ierland, maandag spelen Dreyer en Odgaard in en tegen Finland.

Sherel Floranus
Ook voor Sherel Floranus en Jong Oranje staan er twee EK-kwalificatiewedstrijden op het programma. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi speelt vrijdag in Doetinchem tegen Jong Portugal (aftrap: 18.30 uur), dinsdag wacht uit Jong Noorwegen (aftrap: 18.30 uur).

Rami Hajal
Samen met zijn landgenoten is de Zweed Rami Hajal deze week actief op een drielandentoernooi in Finland. Vrijdag speelt Zweden tegen IJsland en zondag is het gastland de tegenstander.

Arjen van der Heide
Arjen van der Heide en Oranje Onder 19 zijn goed begonnen aan de eerste ronde van het EK-kwalificatietoernooi in Letland. In hoofdstad Riga werd Moldavië simpel opzij en ruim opzij gezet (5-0). Van der Heide stond in de basis en speelde zeventig minuten. Vrijdag speelt Onder 19 tegen Letland en maandag tegen Israël.

Doan Van Hau
Voor Doan Van Hau en Vietnam staan er deze week twee WK-kwalificatieduels op het programma. Donderdag neemt Van Hau het met zijn landgenoten thuis op tegen Maleisië, waarna vijf dagen later (woensdag) in Jakarta Indonesië de tegenstander is.