Jeugdoverzicht: Wereldgoal bij ruime zege O15

18 november 2019 12:54

Terwijl de eerste elftalvoetballers – met uitzondering van de internationals – dit weekeinde niet in actie hoefden te komen, trokken wel drie jeugdteams van sc Heerenveen zaterdag ten strijde. Onder 15 en Onder 11 pakten thuis drie punten, terwijl Onder 13 uit verloor. Een overzicht.

629993318e576.png

Onder 15
sc Heerenveen Onder 15 won versloeg op Sportpark Skoatterwâld concurrent FC Volendam (8-1). Opvallendste moment in de wedstrijd was de wereldgoal van Yoram Boerhout. Door de overwinning staat sc Heerenveen nu op de tweede plaats. Volgende week wacht het duel met koploper NAC Breda.

Boerhout schoot de bal vanaf de aftrap meteen in de goal van FC Volendam. Hij zette met dit wonderschone doelpunt zijn ploeg voor de tweede keer op voorsprong (2-1). Daarvoor had hij sc Heerenveen halverwege de eerste helft al aan de leiding gebracht, maar kwamen de Volendammers vrijwel direct langszij (1-1).

Na de parel van Boerhout zorgde Dimitris Rallis ervoor dat met een 3-1 voorsprong op zak de kleedkamer kon worden opgezocht. Na rust ging FC Volendam op zoek naar de aansluitingstreffer, maar die viel niet. Opnieuw was het Boerhout die scoorde (4-1). sc Heerenveen bleef op hoog tempo spelen en dat kon FC Volendam nu niet meer bijbenen: Thom Faber schoot een corner in één keer binnen (5-1) en Boerhout maakte zijn vierde treffer (6-1).

In de laatste minuten ging de snelheid uit de wedstrijd, maar sc Heerenveen bleef ook toen nog doeltreffend voor de goal van FC Volendam. Tygo Land bekroonde een goede wedstrijd met een doelpunt (7-1) en Rallis maakte zijn tweede (8-1). Bij de laatste twee treffers was Thom Faber de aangever.

Onder 13
sc Heerenveen Onder 13 was niet opgewassen tegen ADO Den Haag (3-1). In Den Haag trokken de Friezen in een aantrekkelijke wedstrijd uiteindelijk aan het kortste eind. Doelpuntenmaker was Jesse Hellinga.

Onder 11
sc Heerenveen Onder 11 won van Flevo Boys (4-2).

Foto's van sc Heerenveen Onder 11 - Flevo Boys Onder 12: