Johnny Jansen: ‘We willen mooi voetbal en winnen’

10 mei 2019 14:10

608860874a8ea.jpg

Het seizoen goed afsluiten voor eigen publiek, dat is wat sc Heerenveen zondag wil in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen NAC Breda. ‘We willen een wedstrijd met passie, strijd en mooi voetbal, maar vooral de punten zijn belangrijk’, aldus trainer Johnny Jansen.

sc Heerenveen wist onder de leiding van Johnny Jansen, het oefenduel tegen FC Emmen niet meegerekend, nog niet te winnen. Het is daarom tijd voor een zege, aldus de trainer. ‘De manier waarop we voetballen ben ik zeker niet ontevreden over. We zijn aardig op weg, maar in voetbal gaat het om resultaat. We moeten onszelf belonen met drie punten.’

Twijfelgevallen

Hoewel sc Heerenveen nog slechts een kleine theoretische kans op deelname aan de Play-offs heeft, staan er zondag zeker belangen op het spel. De Friese club moet in verband met de verdeling van de tv-gelden zo dicht mogelijk in de buurt van FC Groningen eindigen. ‘Liefst nog een plekje hoger.’ Het gat met de Groningers bedraagt met nog twee duels te gaan drie punten.
 
Volgens Johnny Jansen gaat sc Heerenveen voor de volle buit in de komende twee duels, zondag thuis tegen NAC Breda en volgende week woensdag in en tegen Utrecht. ‘We willen positief afsluiten. Dat is belangrijk voor iedereen rondom de club, voetballers, publiek en sponsoren.’ Jansen weet niet of hij zondag kan beschikken over Dresevic en Hornkamp, beide verdedigers kampen met pijntjes.

Op onze hoede zijn

Voor tegenstander NAC Breda staat zondag het nodige op het spel. De Brabanders moeten zelf winnen en hopen op verlies van Excelsior bij ADO Den Haag, anders is rechtstreekse degradatie een feit. De Friezen kunnen daarom rekenen op een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. ‘Die gaan er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten,’ beseft Johnny Jansen.
 
Ondanks het belang van een overwinning, verwacht de trainer van sc Heerenveen niet dat NAC Breda zondag alles op de aanval gooit. ‘Ik denk dat ze een plan hebben om vanuit een gesloten organisatie te spelen en in de counter hun momenten willen pakken. We zullen zelf goed moeten spelen om openingen te creëren en daarnaast defensief op onze hoede zijn.’