Jong sc Heerenveen in kampioenspoule na zege op FC Twente

09 december 2019 21:05

Jong sc Heerenveen heeft zich vanavond geplaatst voor de kampioenspoule van de reservecompetitie. Door een 2-0 overwinning op FC Twente voegden de Friezen zich in het laatste duel voor de winterstop toch nog in de top 6 van de ranglijst. Daarmee is plaatsing een feit. Anders Dreyer en Rein Smit waren trefzeker in het duel in Gorredijk.

,,Toch nog gelukt”, aldus een opgewekte trainer Ronnie Pander. ,,Daar ben ik heel blij mee. Het is erg belangrijk dat we ons geplaatst hebben voor de kampioensgroep. Het is tweeledig. Voor de ontwikkeling van onze talenten is het goed om na de winterstop tegen de sterkere tegenstanders te spelen. Het zijn pittige potjes hoor. En voor het aanzien van de club sc Heerenveen is het ook goed om bij de beste teams van de reservecompetitie te horen. Onze Onder-19 en Onder-17 presteren ook goed. Ik vind eigenlijk ook dat een club als sc Heerenveen altijd bovenin de jeugdcompetities moet meedraaien.”

Toch was het voorafgaand aan het duel van vandaag nog geen zekerheid dat Jong sc Heerenveen zich zou plaatsen. De Friezen stonden aan het begin van de dag zevende in Poule A, en zouden daarmee buiten de boot vallen voor de kampioensgroep. Door puntverlies FC Emmen en Heracles Almelo, greep Jong sc Heerenveen echter alsnog het ticket en sluit het de eerste competitiehelft af als nummer 5. De ploeg van trainer Pander speelt nu na de winterstop om de titel in de reservecompetitie, met de top 6 van poule A en de top 6 van poule B.

Trainer Ronnie Pander: ,,Erg belangrijk dat we ons geplaatst hebben voor de kampioensgroep"

De 2-0 zege kwam pas na rust tot stand. De tweede helft was amper een minuut oud, of Nemanja Mihajlovic passeerde al zijn tegenstander en schoot de bal op doel. Die inzet werd gekeerd, maar de rebound was een prooi voor Dreyer. Dat was de tweede goal in twee dagen voor de Deen, die gisteren nog namens de hoofdmacht van sc Heerenveen scoorde in Waalwijk.

,,De eerste helft speelden we onsamenhangend”, vond Pander. ,,We kregen wel wat kansen maar waren erg slordig in de eindfase. We zetten slecht druk en FC Twente kon daarom makkelijk aan voetballen toekomen. In de tweede helft speelden we compacter en kregen we de controle over de wedstrijd. We hebben verdiend gewonnen.”

In de 58e minuut verdubbelde Jong sc Heerenveen de voorsprong. Na een prachtige aanval belandde de bal uiteindelijk bij Rein Smit. De aanvaller kon vervolgens simpel de 2-0 intikken op het veld in Gorredijk, waar sc Heerenveen dit keer speelde in verband met de conditie van het eigen hoofdveld op Skoatterwâld. Pander: ,,We zijn prima ontvangen in Gorredijk. Een compliment voor hen.”

Jong sc Heerenveen – Jong FC Twente  2-0
46. Dreyer 1-0