Jong sc Heerenveen niet langs Jong Heracles: 1-1

30 september 2019 21:01

Jong sc Heerenveen kreeg vanavond behoorlijk wat scoringskansen in de thuiswedstrijd tegen Jong Heracles Almelo, maar wist niet te winnen: 1-1. Al na twee minuten zette Anders Dreyer de Friezen wel op voorsprong. Na rust schoot Dario van der Buijs een vrije trap op fraaie wijze binnen, en zorgde daarmee voor evenwicht in de uitslag.

Ondanks de betere kansen, kon Jong sc Heerenveen-trainer Ronnie Pander zich wel vinden in het gelijkspel. ,,Ik vind het een terechte uitslag. Wij kregen met name voor rust inderdaad de beste kansen, maar qua spel hielden we elkaar in evenwicht.”

Het begon nog goed. Net als in de vorige twee wedstrijden nam Jong sc Heerenveen al vroeg in het duel de voorsprong. Na slechts twee minuten was het raak op Skoatterwâld. Dreyer onderschepte de bal en maakte het karwei vervolgens op fraaie wijze af: 1-0.

Jong Heerenveen was daarna dicht bij meer goals. Alen Halilovic kwam alleen op het doel af maar miste oog in oog met de keeper, waarna Arjen van der Heide de rebound er ook niet in kreeg. Daniël Hoegh (goede kopbal) en Rein Smit (schot) waren in het vervolg van de wedstrijd ook op een haar na trefzeker. ,,Tja”, baalde Pander na afloop. ,,Ontzettend jammer dat we de kansen niet afmaakten.”

Want na rust werd het nog 1-1. Op twintig meter van het doel kreeg Jong Heracles Almelo een vrije trap te nemen. Dario van der Buijs nam de klus op zich en schoot de bal prachtig in de kruising. ,,In de tweede helft hadden we het erg lastig”, zag trainer Pander. ,,Heracles zette goed druk en ze waren de baas op het middenveld. De controle hebben we niet meer teruggekregen. We hadden wel nog een paar mooie aanvallen, maar ik vond dat we daarbij te grote ruimtes lieten vallen. Bij balverlies aan onze kant lagen er dus ook ineens veel gevaarlijke kansen voor Heracles.”

Zo hield de trainer in de slotfase nog een paar keer zijn hart vast, maar hij zag zijn ploeg geen schade meer oplopen.

Jong sc Heerenveen – Jong Heracles Almelo  1-1