Jong sc Heerenveen veegt Jong Achilles opzij: 0-7

11 februari 2019 21:34

Net als eerder dit seizoen heeft Jong sc Heerenveen vanavond een dikke overwinning geboekt op Jong Achilles’ 29. Na de 6-2 winst op Skoatterwâld, werd Achilles vanavond in Groesbeek met 0-7 weggeveegd. Nordin Tahboun maakte een hattrick, Progon Maloku scoorde twee keer.

Na negentien minuten stond Jong sc Heerenveen al met 0-3 voor. Dat zei genoeg over de krachtsverhoudingen in dit duel. Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van Achilles, beaamde trainer Ronnie Pander. ,,Wij hadden veruit het meeste balbezit en bleven de aanval zoeken. We voetbalden ons er goed doorheen. We hadden dit duel geen spelers van het eerste elftal mee. We speelden veel met spelers uit de A1. Echt een compliment voor de jonge jongens hoeveel energie zij in de wedstrijd gegooid hebben.”

Mede door die inzet werd er volop gescoord door Jong sc Heerenveen. Zo was Progon Maloku twee keer trefzeker. De spits werd recentelijk door sc Heerenveen overgenomen van Lazio Roma. De Duitser, die ook in de jeugdopleiding van Bayern Munchen heeft gespeeld, maakte in de 18e minuut de 0-2 en in de 70e minuut de 0-7. Nordin Tahboun had toen al een hattrick gemaakt. Zijn fraaiste treffer was de 0-3, waarbij Jong sc Heerenveen via vele schijven een aanval opzette. Uiteindelijk gaf de mee opgekomen linksback Kusi een goede voorzet, waarna Tahboun in het strafschopgebied de 0-3 binnenschoot.

Met de 0-7 eindstand werd er al weinig heel gelaten van tegenstander Achilles, maar volgens trainer Pander had Jong sc Heerenveen zelfs met dubbele cijfers kunnen vertrekken uit Groesbeek. ,,We waren soms net niet nauwkeurig genoeg in de eindpass en afronding. Met iets meer scherpte hadden we zeker tien goals kunnen maken.”

Jong Achilles’29  -  Jong sc Heerenveen   0-7
16. Tahboun 0-1
18. Maloku 0-2
19. Tahboun 0-3