Jong team sc Heerenveen lijdt oefennederlaag

13 juli 2019 16:23

sc Heerenveen heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen eerstedivisionist FC Volendam verloren. Het jonge elftal van trainer Johnny Jansen ging op Sportpark ‘t Paradyske in Langezwaag met duidelijke cijfers onderuit (1-4).

Het duel met FC Volendam was de eerste van twee oefenwedstrijden die sc Heerenveen deze dag zou gaan afwerken. Tegen de oranjehemden stond Jaimy Kroesen onder de lat. De pas 16-jarige doelman maakte daarmee zijn officieuze debuut in de hoofdmacht. Al vroeg in het duel moest de jonge keeper vissen: aanvoerder Marco Tol knikte de bal uit een hoekschop onhoudbaar binnen (0-1).

Een minuut na de goal van Tol bracht Jizz Hornkamp de stand bijna weer in evenwicht, maar de spits zag sluitpost Nordin Bakker redding brengen. Halverwege de eerste helft was Arjen van der Heide na een mooie slalom dicht bij de gelijkmaker, maar ook hij stuitte op Bakker. Vlak voor rust waagde Rami Hajal het eens van afstand, maar zijn inzet zeilde over.

Doelpunt Hornkamp
Met debutant Joshua Adney voor Nemanja Mihajlovic begon sc Heerenveen aan de tweede helft. Vijf minuten na rust verdubbelde FC Volendam de voorsprong. Joey Veerman schoot de bal hard binnen (0-2). Tien minuten daarna bracht Hornkamp de spanning weer terug: hij schoot een hoekschop van Frederiksen in één keer achter Bakker (1-2).

Arjen van der Heide aan de bal tegen FC Volendam

sc Heerenveen ging op zoek naar de gelijkmaker. Van der Heide had bijna succes, maar hij vond Bakker op zijn pad. Waar een tweede Friese treffer uitbleef, bleek FC Volendam in de tegenstoot uiterst effectief. Martijn Kaars schoot kort achter elkaar tweemaal de bal in de verre hoek binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 1-4.

sc Heerenveen - FC Volendam 1-4 (0-1). 2. Tol 0-1, 50. Veerman 0-2, 62. Hornkamp 1-2, 65. Kaars 1-3, 74. Kaars 1-4.

Opstelling sc Heerenveen: Kroesen; Akujobi, Drkusic, Skovgaard, Beuker; Westra, Hajal, Frederiksen; Van der Heide, Hornkamp, Mihajlovic (46. Adney).