sc Heerenveen in oefenduel gelijk tegen Vitesse

20 maart 2019 15:35

6064185d14a17.jpg

sc Heerenveen heeft vanmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitesse. De thuisploeg verscheen met een combinatieteam van spelers van het eerste elftal en beloftenteam aan de aftrap. Vitesse kwam voor rust op voorsprong via Linssen. Maloku zorgde vla na de pauze voor de gelijkmaker.

Bij sc Heerenveen begon Stijn Schaars (foto boven) in de basis. De routinier die op 16 februari in het thuisduel tegen PSV geblesseerd raakte en zaterdag in de slotfase tegen De Graafschap zijn rentree maakte, kwam één helft in actie. Schaars vormde een middenveld met Morten Thorsby en Rodney Kongolo.
 
In de achterhoede waren er centraal basisplaatsen voor Andreas Skovgaard en Ibrahim Dresevic. Zij werden geflankeerd door Jizz Hornkamp en Marcelo Beuker. Pelle van Amersfoort stond in de punt van de aanval en de vleugels werden bezet door Progron Maloku en Jan Ras.
 
Vitesse kwam op sportpark Skoatterwâld met een sterke formatie met onder andere Büttner, Foor, Van der Werff, Clark, Dauda, Beerens en Linssen voor de dag. De ploegen waren voor rust redelijk aan elkaar gewaagd, maar het was Vitesse dat dankzij een treffer van Linssen op slag van rust op voorsprong kwam.
 
Schaars en Hornkamp bleven in de pauze achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Sherel Floranus en Hamdi Akujobi. Voor Floranus waren het de eerste speelminuten in ruim een maand tijd. De thuisclub kwam in de 55ste minuut op gelijke hoogte na een knappe aanval waaruit Maluku op aangeven van Kongolo wist te scoren. Hoewel beide ploegen nog kansjes kregen vielen er geen doelpunten meer.

60639e90a6b65.jpg
Maloku scoort de 1-1. Clark kan alleen maar toekijken.

Assistent-trainer Johnny Jansen nam vandaag de coaching voor zijn rekening en was tevreden over wat sc Heerenveen liet zien. ‘We hebben ons met een mix van spelers van het eerste elftal en jeugd kranig geweerd tegen een sterke tegenstander. Het was een nuttige wedstrijd waarin we op onze tenen moesten lopen om Vitesse bij te benen.’
 
Janssen was blij dat Schaars en Floranus na blessures weer een helft konden spelen en had meer reden om tevreden te zijn. Zo liet het centrale verdedigingsduo Dresevic en Skovgaard volgens de assistent-trainer zien stappen te maken, deed A-junior Marcelo het als linksachter prima en ook Rodney Kongolo kreeg een pluim. ‘Rodney liet zich gelden. Hij kan tot een echte box-to-box speler uitgroeien en heeft dat vandaag laten zien.’
 

60640a8c88620.jpg
Rodney Kongolo liet zich gelden in het oefenduel tegen Vitesse.

Opstelling sc Heerenveen: Heerenveen: Bednarek, Hornkamp, Skovgaard, Dresevic, Beuker, Kongolo, Schaars(C), Thorsby, Ras, Van Amersfoort, Maloku
 
Opstelling Vitesse: Pasveer, Büttner, Van der Werff, Thelander, Clark, Ali, Foor, Beerens, Margaret, Dauda, Linssen.

60638cb4832e0.jpg
Ibrahim Dresevic speelde een goede partij in het centrum van de defensie.
606424e07f74e.jpg
Morten Thorsby duelleert met Roy Beerens.
60637d9267629.jpg
Pelle van Amersfoort had een aandeel in de 1-1 van sc Heerenveen.